18.06 - 07:07

Як діти хотіли б змінити інтернет


 

Уміння виживати в світі, де домінує інтернет, має бути таким же важливим навиком для дітей, як читання або письмо.

Коли Тім Бернерс-Лі винайшов всесвітню павутину, він, звісно, не чекав, що одними з найбільш завзятих користувачів стануть діти. Середній вік початку користування інтернетом - три роки. І, як показують нещодавні дослідження, сучасні діти більше часу грають і соціалізуються онлайн, ніж дивляться телевізор.

Не дивно, що питання онлайн-безпеки та поведінки піднято і в доповіді Палати лордів британського парламенту. Там, зокрема, йдеться про те, що вміння виживати в світі, де домінує інтернет, має бути таким же важливим навиком для дітей, як читання або лист.

Діти обов'язково повинні отримувати в школі «всебічне розуміння цифрового світу».

Як зробити інтернет безпечним

Звичайно, спроба виправити недоліки інтернету - непросте завдання. Для цього потрібно співробітництво і добра воля багатьох секторів економіки. Необхідна допомога експертів у галузі технологій, освіти, права і політики. Крім того, непогано би зробити частиною цього процесу самих дітей, а також молодь.

Читайте також: Поколение Net: как воспитывать ребёнка со смартфоном в руках

Це має на увазі надання молодим людям слова в процесі розробки такого інтернету, який був би безпечний для всіх його користувачів. Проводячи власне дослідження, ми зрозуміли: дітям і молодим людям точно є що сказати з цього приводу.

Під чс нашого дослідження підлітки у віці від 12 до 17 років стали учасниками фокус-груп. Генеральна задумка - «провести суд над інтернетом».

Було скликано дев'ять журі, в яких взяли участь 108 молодих людей (близько 12 учасників у кожному). Під час цих дебатів ми почули думку дітей і молоді, а також краще зрозуміли їхні відносини з інтернет- і цифровими технологіями.

Їхня думка важлива

Молоді учасники фокус-груп розповіли чимало позитивних історій і анекдотичних ситуацій, пов'язаних з цифровими комунікаційними технологіями. Втім, висловили і побоювання.

Так, дітей турбує невідповідність онлайн і офлайн-поведінки - їм хотілося б, щоб онлайн-платформи керувалися тими ж моральними стандартами, що і офлайн-світ. Це, крім іншого, означає, що в інтернеті у людей повинні бути такі ж права і обов'язки, як і в реальному житті.

Крім того, молодим людям хотілося ввести якісь розумні норми, завдяки яким користування інтернетом було б не тільки безпечним, але й більш приємним.

Молоді люди, що брали участь в нашому проекті, також висловили побоювання з приводу скріншотів і того, як їх можна використовувати в інтернеті. Крім того, їх турбує збереження передачі особистих даних, а також можливість їх відстеження.

Читайте також: Какое будущее ждет наших детей

Молоді люди запропонували обмежити час зберігання персональних даних. Крім того, вони рекомендували відстежувати найвідповідальніші практики з використання особистих даних і захисту конфіденційності користувача, і створити відповідний рейтинг, який був би доступний онлайн.

Надії і страхи

Це лише деякі з рекомендацій, які дали молоді учасники нашого проекту. Їхны пропозиції конкретні, засновані на особистому досвіді. Молоді інтернет-користувачі хочуть краще контролювати свою ідентифікацію і присутність в мережі. Ось чому так важливо співпрацювати з молодими людьми при внесенні змін до онлайн-середовища, а також у ширшому навчальному плані, який допоміг би пояснити і попередити дітей про небезпеки онлайн-ландшафту.

Можна, наприклад, розробити для громадян обов'язкову програму, присвячену обговоренню онлайн-досвіду і технічних проблем, пов'язаних з цифровою епохою. Освітній досвід, подібний цьому, допоможе дітям отримати знання і впевненість, необхідні для впливу і формування майбутнього свого цифрового світу.

Ельвіра ПЕРЕС ВАЛЬЄХОЗ

Ключевые слова:
Читайте также:

Сливочное масло, творог, лимон: домашние средства, которые помогут омолодить лицо

Натуральные продукты, такие как сливочное масло, сметана и лимон могут стать отличными средствами для охлаждения лица, особенно летом или в жаркий день.
Подробнее »»

Яке взуття краще купити дитині на літо

Купівля взуття для дитини на літо - важливий аспект догляду за її здоров'ям та комфортом
Подробнее »»

Butter, Hüttenkäse, Zitrone: Hausmittel, die Ihr Gesicht verjüngen

Gerade im Sommer oder an heißen Tagen können Naturprodukte wie Butter, Sauerrahm und Zitrone eine hervorragende Abkühlung des Gesichts sein.
Подробнее »»

Вершкове масло, сир, лимон: домашні засоби, які допоможуть омолодити обличчя

Натуральні продукти, такі як вершкове масло, сметана та лимон, можуть стати відмінними засобами для охолодження обличчя, особливо влітку або у спекотний день.
Подробнее »»

Вдохновение в каждом плоде: польза бананов в уходе за кожей и волосами

Бананы – не только вкусный перекус для желудка, но источник полезных веществ для красоты.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua