09.08 - 11:00

Як уникнути антибіотиків в продуктах


 

Якщо часто вживати антибіотики, вони перестають діяти. Це дуже небезпечно, адже часто тільки антибіотик може врятувати від серйозних інфекцій. І якщо проконтролювати хід лікування антибіотиками нескладно, то уникнути їх в продуктах – завдання не із простих. Як антибіотики потрапляють в продукти? Антибіотики – хитрий хід виробників продукції, що швидко псується. Візьмімо хоча б молоко. Навіть при низькій температурі звичайне молоко вже через кілька діб стане несвіжим, але цього не відбувається тоді, коли в нього додаються антибактеріальні речовини. Більше того, антибіотик в молоці може з’явитися ще раніше: коли дійну корову лікували антибіотиками  і, не витримавши паузи, відразу почали використовувати надої.
Ще один яскравий приклад використання антибіотиків в продуктах – курятина. Вас не дивує, що час приготування магазинної курки займає лічені хвилини, в той час як домашню курку доводиться готувати більше години, аби м'ясо було м’яким та ніжним? Але враховуючи зміни, які відбулися у виробництві курятини за останнє десятиліття, дивуватися нічому. Тільки подумайте, раніше для отримання дорослої курки було потрібно близько 100 календарних днів, зараз достатньо всього 40. І стимулятори росту – це ще не все. Умови інтенсивного виробництва (де кури ледь не сидять одна в одної на голові) не можна ризикувати, адже якщо захворіє одна тварина, згодом страждає ціла партія. Аби уникнути таких ризиків, птахівники добре перестраховуються: додають антибіотики до корму, аби кури не хворіли і не наносили збитків компанії. Поки курка почне нестися, вона проходить не одну таку профілактичну процедуру. Щось схоже відбувається і з телятами та свинями. І навіть коли м'ясо потрапляє на прилавки, хімічні експерименти над ним не закінчуються. Чи не тому воно так довго зберігає рожевий колір та нейтральний запах? Ковбаса і сосиски, та інші перероблені продукти теж містять антибіотики. У низькосортних виробах може міститися до 93% від початкової кількості препарату. Також антибіотики часто додають і в інші продукти, що швидко псуються. Використання антибіотиків при вирощуванні тварин в харчових цілях досі не було заборонене навіть у таких розвинених країнах як США (відповідний закон там вступив у силу тільки 1 січня 2017 року).
Продукти без антибіотиків Поки в Україні застосування антибіотиків у скотарстві та виробництві харчової продукції не заборонено законом, залишається шукати продукти без антибіотиків. Щоб знизити або виключити потрапляння антибіотиків на стіл можна спробувати такі варіанти: уникати свинини (в цьому м'ясі найбільше антибіотиків); добре промивати м'ясо і рибу (знижує вміст антибіотиків на 25%); не використовувати бульйон; знімати шкіру з курятини; уникати субпродуктів; по можливості заморожувати продукти (зменшує кількість антибіотиків на 23%); уважно вивчати етикетки; намагатися замінювати продукти з високим ризиком вмісту антибіотиків на продукти, в яких цей ризик мінімальний (рослинна їжа, продукти домашнього виробництва та ін.).

zhyvyaktyvno.org

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua