20.02 - 13:06

Як нас обманюють в аптеках


 

Зовсім недавно МОЗ назвав препарати, ефективність яких не доведена, і це не поодинокий випадок. Ми часто чуємо і зустрічаємося з такими препаратами, як мікстура для схуднення, засоби від застуди, ну і куди ж без «препаратів від тяжкості в шлунку».

На фармацевтичному ринку України з’являється все більше фальшивих ліків, які непогано продаються за допомогою кричущих рекламних роликів, передає znaj.ua

Але не стати жертвою обману і розпізнати підробку просто, якщо запам’ятати кілька важливих правил.

Неправильне маркування. Йдеться в першу чергу про ідентичність назви виробника. Звертайте увагу на список діючих речовин – щось точно пропустять ті, хто «грає нечесно». В такому випадку краще порівняти з вітчизняним аналогом, але заздалегідь дізнайтеся необхідні компоненти у лікаря.

Таблетки для вагітних. Тут слід бути особливо обережними. Некваліфікований персонал аптеки може порадити жінці таке, що під загрозою опиниться здоров’я майбутнього малюка. Не купуйте нічого без прямої консультації з фахівцем, навіть примітивні вітаміни можуть завдати непоправної шкоди, якщо вони не оригінальні: наприклад, негативно впливають на центральну нервову систему, печінку і нирки.

«Перебиті» терміни дії. Якщо дата виробництва або кінцевого споживання розмита, вказана неточно, або взагалі – тільки іноземною мовою, відкладіть упаковку подалі: це ніщо інше, як результат тіньової діяльності ринку.

Хтось продовжить терміни придатності, навіть не дивлячись на наслідки. І скаржитися доведеться довго: очікує звернення до Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України, а там до сих пір не підрахували, скільки фальсифікату припадає пилом на полицях аптек. До того ж, вам ймовірно доведеться покрити витрати на дослідження в лабораторії.

Реклама – не запорука якості. Нещодавно ціла група товарів потрапила в поле зору правоохоронців. Всі вони часто згадувалися на телебаченні, тому краще замінити іншими препаратами. Ось повний перелік: «Мезим», «Фестал», «Ефект», «Стрепсілс», «Флюколд», «Дифлюкан», «Кетанов», «Лінекс», «Омез», «Гепабене», «Доларен», «Колдфлю», «Алфлутоп», «Бактисубтил», Зестра», «Лорінден А».

Підозріла низька ціна. Безкоштовний сир, самі знаєте де. Тому перевірте колір, розмір, смак, запах, упаковку і маркування, перш ніж приймати препарат. Не соромтеся просити у фармацевта дозвільні документи якості. Адже на кону ваше здоров’я.

zik.ua

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua