23.02 - 12:01

Скоро Україна може залишитися без медицини і медиків


 

Країна може залишитися без медиків.
В цьому переконана Ганна Свириденко, депутат фракції «ВО «Батьківщина» в Київраді.

- Сьогодні на комісії з питань охорони здоров’я та соцзахисту доповідала щодо нашого з Марина Кочур проекту рішення Київради «Про звернення Київміськради до Верховної Ради України, Кабміну України та МОЗ щодо диференціації оплати медичних працівників», яким пропонується підвищити на два тарифні розряди посадові оклади медичних працівників, - розповіла вона.
За її словами, документ був розроблений сумісно з фахівцями Ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я та її головою Канаровською Ларисою В’ячеславівною.

- І, по суті, є «воланням» столичних медиків про допомогу, адже іншим чином їм «достукатись» до наших високопосадовців не вдається, - зауважила вона, - А в іншому випадку нас чекає катастрофа національного масштабу.
І це, за її словами, не гіпербола, а реальний стан справ у медичній галузі нашої держави.

- Вона завжди перебувала на периферії уваги наших можновладців. Але «зрівнялівка» в оплаті праці стала справжнім плювком в обличчя кваліфікованим медпрацівникам. Наслідком цього стало масове звільнення досвідчених кадрів, відтік найкращих фахівців за кордон, зростання рівня корупції у медзакладах, падіння престижу професії. А що далі? Стрімке вимирання тих українців, які не встигли іммігрувати в інші країни і через те зможуть отримати фахову та вчасну допомогу? Я розумію, що людям з Печерських пагорбів, які лікуються у лікарнях США, Німеччини та Ізраїлю до цього байдуже, але… Хто буде лікувати простих українців, їх дітей, батьків, хто буде рятувати наші життя? P.S. Документ отримав підтримку усіх присутніх членів постійної комісії, - додала вона.

socportal.info

Ключевые слова:
Читайте также:

Лучший чай для здоровья мозга обнаружили ученые

Ученые из Университета Нортумбрии обнаружили, что черный чай может оказать положительное влияние на здоровье мозга.
Подробнее »»

Кращий чай для здоров'я мозку виявили вчені

Вчені з Університету Нортумбрії виявили, що чорний чай може мати позитивний вплив на здоров'я мозку.
Подробнее »»

Masło, twarożek, cytryna: domowe sposoby, które pomogą odmłodzić Twoją twarz

Naturalne produkty, takie jak masło, śmietana i cytryna, mogą być doskonałym sposobem na ochłodzenie twarzy, szczególnie latem lub w upalny dzień.
Подробнее »»

Сливочное масло, творог, лимон: домашние средства, которые помогут омолодить лицо

Натуральные продукты, такие как сливочное масло, сметана и лимон могут стать отличными средствами для охлаждения лица, особенно летом или в жаркий день.
Подробнее »»

Яке взуття краще купити дитині на літо

Купівля взуття для дитини на літо - важливий аспект догляду за її здоров'ям та комфортом
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua