09.03 - 10:30

Лікарі: цей продукт може погубити вашу печінку


 

Американські медики відкрили нові серйозні хвороби, які викликає любов до солоної їжі.
Дослідження належить групі вчених із США і Венесуели. Лікарі встановили, що сіль здатна погубити печінку людини.

Виявляється, сіль може призводити до виникнення ожиріння, неалкогольної жирової хвороби печінки і несприйнятливості до інсуліну. Це з’ясували медики-дослідники.

У чому ж причина виникнення цих серйозних недуг? Вчені встановили, що високі концентрації солі здатні активувати синтез фруктози в печінці, що призводить до резистентності до лептину – гормону, який регулює енергетичний обмін в клітинах.
Лікарі: цей продукт може погубити вашу печінку

Дослідивши реакцію на лабораторних мишах, вчені змогли встановити, що через сіль відбувається надлишок фруктози, яка призводить до розвитку метаболічного синдрому, який провокує неалкогольну жирову хворобу печінки.

Вчені також відзначають, що накопичення фруктози в організмі відбувається через вироблення її з глюкози за допомогою ферменту альдозоредуктази. Крім того, фруктоза може потрапляти в чистому вигляді разом з їжею.

Щоб не ризикувати лікарі радять вживати в їжу не більше 6 грамів солі на добу.

ukrhealth.net

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua