09.07 - 10:47

Як навчити дітей безпечно їздити в громадському транспорті


 

На жаль, сучасний світ таїть чимало небезпек для дитини. Але іноді доводиться відпускати її одну, у тому числі і на громадському транспорті. Щоб мінімізувати ризики для неї, важливо підготувати малюка до поїздок на метро, у трамваї або тролейбусі.

Для початку потрібно повністю вивчити маршрут поїздки разом з дитиною. Для цього необхідно пройти цей шлях кілька разів. Паралельно вказуйте дитині всі можливі небезпеки і правила поведінки. Наприклад, перехрестя, яке потрібно перетнути, йдучи до зупинки. Поговоріть з дитиною про те, що переходячи дорогу на зелене світло, треба бути дуже уважною, тому що це не є гарантією безпеки. Нехай дитина дивиться по сторонах, спочатку ліворуч, потім праворуч, щоб проконтролювати рух машин.

Не потрібно видавати дитині всю необхідну інформацію за один раз - мало того, що вона просто не в змозі її запам'ятати, це до того ж може збентежити і налякати її. А дитина повинна бути спокійною, щоб могла нормально пересуватися і освоїти самостійні подорожі.

Потихеньку раз за разом, пропрацюйте з дитиною всі основні небезпеки шляху і закріпіть їх на практиці. Пару-трійку раз нехай дитина проведе вас по шляху, паралельно розповідаючи, що і як робити, куди йти і т.д.

Після того, як дитина сіла в транспорт, починається другий етап шляху, часто досить непростого.

Розкажіть своєму синові чи доньці, що в трамваї чи автобусі вона повинна стежити за тим, що видно з вікна. Поки вона їздить ще з дорослими, то повинна запам'ятовувати характерні прикмети за вікном: будинки, рекламу, пам'ятники - дитина повинна мати орієнтири. Наприклад, коли вона бачить велику червону будівлю, їй потрібно починати готуватися до виходу.

У метро навчіть дитину уважно слухати оголошення диктора, так як візуальних орієнтирів тут не знайти. Нехай вона намагається уважно слухати оголошення про назву чергової станції. Однак дитині важко весь час перебувати в напрузі і слухати оголошення, а пропустити свою станцію дуже страшно, тому що у дитини є один план поїздки. Якщо вона пропустить свою станцію, то просто не знатиме, як повернутися в пункт призначення. Це змушує лякатися і панікувати. Тому, якщо дитина збилася, вона повинна запитати у дорослого, яка зараз станція. Поясніть їй, що краще вибирати для питання жінку середнього віку, задавати своє питання чітко і голосно і дякувати за відповідь.

В ідеалі у дитини при собі повинен бути мобільний телефон, за яким батьки можуть контролювати школяра, а сама дитина може попросити допомоги або поради у батьків, зателефонувавши їм у будь-який момент.

Потрібно організувати групу людей, які їдуть в школу або секцію, щоб вони їздили разом - так простіше і безпечніше.

Обов'язково познайомте дитину з правилами поведінки в громадському транспорті: не можна штовхатися ліктями, не варто їсти чи колупатися в носі, голосно сміятися і розмовляти.

 goodhouse.com.ua

Ключевые слова:
Читайте также:

Neue Forschung: Wie man Herzinsuffizienz mit Leichtigkeit vermeidet

Eine kürzlich von einer Gruppe von Wissenschaftlern durchgeführte Studie ergab, dass bereits eine einfache Maßnahme wie der Verzehr der richtigen Menge an Obst und Gemüse das Risiko einer Herzinsuffizienz erheblich senken kann.
Подробнее »»

New research: how to avoid heart failure with ease

A recent study conducted by a group of scientists found that something as simple as eating the right amount of fruits and vegetables can significantly reduce the risk of developing heart failure.
Подробнее »»

Новое исследование: как избежать сердечной недостаточности с легкостью

Недавнее исследование, проведенное группой ученых, выяснило, что простая вещь как правильное употребление фруктов и овощей может значительно снизить риск развития сердечной недостаточности.
Подробнее »»

Нове дослідження: як уникнути серцевої недостатності з легкістю

Недавнє дослідження, проведене групою вчених, з'ясувало, що проста річ, як правильне вживання фруктів та овочів, може значно знизити ризик розвитку серцевої недостатності.
Подробнее »»

Какие яйца более полезны: куриные или перепелиные

Яйца – это ценный источник белка и других полезных питательных веществ.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua