17.11 - 19:40

Забруднення повітря – одна з основних причин серцевих захворювань


 

Медики часто вважають, що причинами хвороб серця є генетичні чинники або спосіб життя. Тепер американські фахівці визначили, що повітря, яке ми щодня вдихаємо в місті, також може служити однією з головних причин розвитку серцевих проблем.

Екологи Університету Луїсвілла і Мічиганського університету зафіксували, що підвищення концентрацій в повітрі забруднюючих речовин пов`язане із зростанням випадків серцевої смерті і серцевих нападів. Дослідження проводилося в 250 містах по всьому світу, в результаті якого було встановлено, що в місцях з високими показниками забруднюючих повітря речовин люди вмирали раніше, в більшості випадків через захворювання серця. Зростання концентрацій шкідливих речовин в повітрі було прямо пропорційне зростанню кількості інфарктів. Найуразливішою групою були сердечники і літні люди, а також хворі на діабет, жінки і люди, які страждають від ожиріння.

За словами кардіологів, мікроскопічні частинки забрудненого повітря потрапляють в легені і потім проникають в кровотік, порушуючи роботу серцево-судинної системи. Більше всього шкоди може заподіяти озон, нітрати, сульфати, метали і альдегіди, встановили експерти. Зокрема було доведено, що альдегіди - токсичний клас хімічних речовин, що міститься в більшості видів диму, зокрема сигаретному і у вихлопних газах автомобілів, - підвищує рівень холестерину в крові і активує ферменти, які утворюють бляшки і тромби у кровоносних судинах, блокуючи артерії і сприяючи серцевому нападу.

Джерело

Ключевые слова: Забруднення повітря
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua