05.06 - 11:04

Інгалятори можуть викликати запалення легенів, - вчені


 

Жертвам астми загрожує підвищений ризик пневмонії через використання лікувальних інгаляторів, які містять стероїди. Вчені з McGill University в Канаді довели, що навіть низькі дози стероїдів істотно збільшують ризик небезпечного запалення легенів.

Пацієнтам з астмою потрібно з особливою обережністю використовувати інгалятори, які містять стероїди. Дані ліки є стандартним лікуванням для контролю набряків повітряних проходів у астматиків, проте канадські дослідники довели, що навіть низькі дози стероїдів істотно збільшують кількість госпіталізацій у зв'язку з розвитком пневмонії. Поки не ясно, чому вдихання стероїдів пов'язане з пневмонією. Однак ризик цієї небезпечної хвороби легенів був раніше встановлений серед пацієнтів, які використовують інгалятори для боротьби з симптомами хронічної обструктивної хвороби легень.

І ось тепер вперше доведено, що застосування кортикостероїдів підвищує небезпеку запалення легенів не тільки у жертви, а й у пацієнтів з астмою. Це тим більше сумно, що саме використання інгаляторів з кортикостероїдами є найкращою стратегією для боротьби з симптомами астми. Таким чином, науці необхідно шукати нові методи лікування астми, якщо такі дослідження підтвердять висновки канадських учених.

Зовсім недавно вчені з Університету Ньюкасла в графстві Новий Південний Уельс в Австралії довели, що прийом добавок з клітковиною полегшує симптоми астми. Виявилося, що ці добавки впливали на мікробіом кишечника і надавали позитивний ефект справі боротьби із запаленнями повітряних проходів. На жаль, ефективність альтернативних препаратів для боротьби з симптомами і загостреннями астми все одно значно поступається впливу інгаляторів з кортикостероїдами. Запалення легенів є смертельно небезпечним захворюванням, яке вимагають посиленого курсу антибіотиків і лікування в умовах стаціонару.

 

vectornews.net

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua