13.02 - 16:35

Вживання молока може викликати важку хворобу


 

Саме молоко рекомендується для вживання, як один з кращих продуктів харчування для зміцнення кісток скелета. Але вчені з США встановили: вживання молока може стати спусковим механізмом для артриту – захворювання, що руйнує суглоби людини.

Згідно з даними, отриманими співробітниками Університету Центральної Флориди США, причиною розвитку ревматоїдного артриту можуть стати бактерії, які знаходяться в молоці. Мова, зокрема, йде про MAP – Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis.

Дослідження вчених показало, що з активністю цих бактерій пов’язане виникнення ревматоїдного артриту у людей, які генетично схильні до появи цієї хвороби. При цьому штам бактерій, здатних викликати запалення, яке згодом приводить до артриту, зустрічається не тільки в молоці, але і в яловичині, зазначили вчені.

За словами фахівців, дослідження, які проводилися раніше, представляли дані про те, що бактерії MAP можуть провокувати хворобу Крона (запальне захворювання шлунково-кишкового тракту). Вони додали, що хвороба Крона атакує людей з тією ж генетичною особливістю, якою відрізняються люди, схильні до розвитку ревматоїдного артриту.

«Цілком можливо, що в майбутньому для профілактики розвитку ревматоїдного артриту людям з генетичною схильністю будуть офіційно рекомендувати більш обережно вживати молочні і яловичі продукти», – припускають автори проекту.

wworld.com.ua

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua