|
|||||||||
|
|
||||||||
17.02 - 09:07
Рак серця: звучить страшно, але чому ми ніколи про таке не чули| Болезни
Інформація до роздумів: буває рак мозку, крові, лімфатичної системи, легенів, кісток і будь-якого органу або системи, які тільки можна собі уявити. Чому ж тоді ми ніколи не чули про рак серця? Може бути, наше серце, яке традиційно вважається центром любові, якимось чином не піддається цьому захворюванню? Дійсно, злоякісні пухлини серця — рабдоміосаркоми — трапляються вкрай рідко. Саркома — це пухлина, яка утворюється в м’яких тканинах тіла; рабдосаркома розвивається в м’язовій тканині серця. Ймовірність її виникнення становить менше 0,1 відсотка. Ці дані засновані на проведення 12 000 розтинів, в результаті яких лише в семи випадках була виявлена первинна серцева пухлина (первинні пухлини виявляють у тих місцях, в яких вони виникають, а не поширюються з інших частин тіла). Коротко про виникнення раку Рак починається тоді, коли клітини починають неконтрольовано ділитись. Це відбувається внаслідок порушення роботи ДНК, в якій міститься генетичний матеріал кожної клітини. В нормальному стані клітини самі можуть виправляти порушення в ДНК або просто гинуть, але ракові клітини так не роблять. Замість цього вони діляться і збільшують кількість клітин з пошкодженою ДНК. Ще одною незвичайною властивістю ракових клітин є їх здатність проростати в інші тканини. Нормальні клітини цього не можуть. Тому, коли лікарі кажуть, що рак в серце потрапляє з інших частин тіла, це означає, що почався він в іншому органі тіла, але тепер проник у серце. Доктор Мітчелл Гейнор, співробітник Weill Cornell Medical College в своєму коментарі для Medical Daily повідомив, що найчастіше вторинні пухлини потрапляють в серце з легень, стравоходу, а також печінки і шлунка. Навіть осередки клітин лейкемії можуть утворювати пухлини на серце. Що важливо, всі ці види пухлин зазвичай вражають праву частину серця, куди кров потрапляє в першу чергу. Тоді, якщо вторинні пухлини можуть проникати в серце, чому первинна пухлина там так рідко виникає? На думку Гейнора, все пояснюється нашими генами. Чому у нас не буває раку серця «Велика кількість токсинів знаходиться в тканині молочної залози, тому що там багато жирових клітин, — пояснює Гейнор. — А токсини накопичуються в тих місцях, де найбільше жиру.» Наше тіло забезпечене хорошим захистом від токсинів за допомогою ферментів воно очищається від забруднюючих речовин. І хоча організм здатний пригнічувати розвиток пухлини, небезпечні токсини, що містяться в жировій тканини, змінюють наші гени. А це призводить до появи раку, особливо в тих органах, де міститься жирова тканина. І в цьому серце унікальне. «[Воно] не містить великої кількості жирової тканини,» — каже Гейнор. Більш того, серце покрито спеціальною оболонкою – перикардом, або навколосерцевою сумкою. Вона наповнена рідиною, яка додатково захищає серце. І навіть якщо ракова пухлина виникне в цій оболонці, то метастази не зможуть проникнути всередину серця. Тому, хоча рак і може виникнути в будь-якому місці, де є клітини, серце залишиться практично невразливим завдяки своїй м’язовій конструкції та захисту перикарда. Яке розумне серце! ukrhealth.net Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Сливочное масло, творог, лимон: домашние средства, которые помогут омолодить лицоНатуральные продукты, такие как сливочное масло, сметана и лимон могут стать отличными средствами для охлаждения лица, особенно летом или в жаркий день. Яке взуття краще купити дитині на літоКупівля взуття для дитини на літо - важливий аспект догляду за її здоров'ям та комфортом Butter, Hüttenkäse, Zitrone: Hausmittel, die Ihr Gesicht verjüngenGerade im Sommer oder an heißen Tagen können Naturprodukte wie Butter, Sauerrahm und Zitrone eine hervorragende Abkühlung des Gesichts sein. Вершкове масло, сир, лимон: домашні засоби, які допоможуть омолодити обличчяНатуральні продукти, такі як вершкове масло, сметана та лимон, можуть стати відмінними засобами для охолодження обличчя, особливо влітку або у спекотний день. Вдохновение в каждом плоде: польза бананов в уходе за кожей и волосамиБананы – не только вкусный перекус для желудка, но источник полезных веществ для красоты. |
|||||||||
|