|
|||||||||
|
|
||||||||
10.05 - 10:46
Продукти, які допоможуть прожити до 100 років| Здоровье
Зрозуміло, тривалість нашого життя залежить від багатьох чинників: стану медицини, екології, занять спортом; від того, скільки ми спимо, і навіть від рівня освіти. Однак дослідники довголіття сходяться на думці: вирішальний фактор – харчування. Найголовніший дефіцит Результати дослідження, важливі для кожного, хто хоче уникнути важких вікових хвороб і жити довше, опублікував авторитетний науковий журнал Американської медичної асоціації (Journal of the American Medical Association, JAMA). Вчені помітили чіткі взаємозв’язки між вживанням десяти продуктів і смертністю від так званих кардіометаболічних захворювань. Простіше кажучи, мова йде про серцево-судинні хвороби, які посідають перше місце серед причин передчасної смертності в нашій країні і багатьох інших державах. А також про діабет, який може різко знизити якість життя в зрілому віці і привести до важких ускладнень. Головним елементом харчування, якого не вистачає більшості населення землі для профілактики цих хвороб, дослідники назвали поліненасичені кислоти омега-3. – Ця незамінна жирна кислота, яка надходить в організм людини тільки з їжею, – пояснює доктор медичних наук, професор Олег Медведєв. – Саме низьке споживання омега-3 виявилося самим “убивчим” дефіцитом за новими даними. Найбільш багате джерело такої кислоти – морепродукти, в першу чергу морська риба, в тому числі заморожена. – Якщо проаналізувати підсумки дослідження, то виходить: якщо їсти багато шкідливих продуктів, як це, на жаль, часто відбувається в Україні, або з’їдати недостатньо корисних продуктів – то ефект буде приблизно однаковий: скорочення тривалості життя, – зазначає професор Медведєв. – Тільки збалансований, цілісний раціон дозволить запобігти основну причину передчасної смертності та підвищить якість вашого життя в зрілому віці. ВАЖЛИВО Щоб допомогти всім нам харчуватися правильно для продовження здорового, активного життя, експерти Національного дослідницького центру “Здорове харчування” на основі останніх науково-медичних даних склали ідеальний раціон з рекомендаціями за кількістю найважливіших продуктів і речовин. НА ЗАМІТКУ Про користь риби, безумовно, знають всі, але часто обідати або вечеряти рибними стравами з різних причин може не кожен. Крім морепродуктів, корисні кислоти омега-3 у великій кількості містяться в лляній олії, підказує професор Медведєв. Також омега-3 є в рапсовій олії, волоських горіхах і в листовій зелені. healthyliving.com.ua Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Какие продукты нельзя повторно разогреватьОпасные последствия неправильной обработки пищи могут угрожать нашему здоровью, особенно когда речь идет о нагреве определенных продуктов. Які продукти не можна повторно розігріватиНебезпечні наслідки від неправильної обробки їжі можуть загрожувати нашому здоров'ю, особливо коли мова йде про нагрівання певних продуктів. Эффективность тканевых масок для лица: защита и комфортВ связи с ростом осведомленности о безопасности здоровья во время пандемии COVID-19 использование тканевых масок для лица стало нормой в повседневной жизни. Effectiveness of fabric face masks: protection and comfortDue to the growing awareness of health safety during the COVID-19 pandemic, the use of cloth face masks has become the norm in everyday life. Wirksamkeit von Gesichtsmasken aus Stoff: Schutz und KomfortAufgrund des wachsenden Bewusstseins für Gesundheitssicherheit während der COVID-19-Pandemie ist die Verwendung von Stoffmasken im Alltag zur Norm geworden. |
|||||||||
|