|
|||||||||
|
|
||||||||
28.05 - 08:20
6 причин їсти вівсянку щоранку| Здоровье
Овес є одним з найбільш корисних злаків на землі. Крім того, що його зерна не містять глютену, вони є цінним джерелом вітамінів, мінералів, клітковини і антиоксидантів. Дослідження показують, що овес і вівсяні пластівці мають безліч переваг для здоров’я. До них відносяться втрата ваги, зниження рівня цукру в крові і зниження ризику серцево-судинних захворювань. Овес неймовірно поживний Овес багатий на вуглеводи і клітковину, але містить більше білка і жиру, ніж більшість інших зернових культур. Дуже високі в ньому дози багатьох вітамінів і мінералів. Так в половині чашки сухого вівса міститься майже подвійна добова норма марганцю, і по чверті від необхідної кількості фосфору, магнію, міді, заліза і цинку, а також вітаміну В1. Овес багатий на антиоксиданти Овес містить багато потужних антиоксидантів, які допоможуть знизити кров’яний тиск і мають протизапальну дію. Овес містить розчинну клітковину бета-глюкан Овес містить велику кількість бета-глюкану – розчинного волокна. Бета-глюкан частково розчиняється в воді і утворює густий, гелеобразний розчин в кишечнику. Користь для здоров’я від бета-глюкан волокна включає в себе зниження рівня холестерину і рівня цукру в крові, підвищене почуття ситості. А також він сприяє збільшенню кількості корисних бактерій в шлунково-кишковому тракті. Вівсянка знижує рівень холестерину Овес може знизити ризик серцево-судинних захворювань за рахунок зниження рівня холестерину, а також захищає холестерин від окислення. В одному з досліджень повідомляється, що антиоксиданти, що містяться в вівсі, краще працюють разом з вітаміном С. Тому додавати в вівсянку фрукти не тільки смачно, але і корисно. Овес контролює рівень цукру в крові Овес може допомогти знизити рівень цукру в крові, особливо у людей, які мають надлишкову вагу або страждають на діабет 2 типу. Також він підвищує чутливість до інсуліну. Вівсянка допомагає схуднути Вівсяна каша дуже ситна. Бета-глюкан в ній може також сприяти звільненню пептиду YY (PYY) – гормон, що виробляється в кишечнику у відповідь на їжу. Цей гормон ситості призводить до зниження споживання калорій і може знизити ризик розвитку ожиріння.
healthyliving.com.ua Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Какие яйца более полезны: куриные или перепелиныеЯйца – это ценный источник белка и других полезных питательных веществ. Which eggs are more useful: chicken or quailEggs are a valuable source of protein and other beneficial nutrients. Welche Eier sind nützlicher: Huhn oder WachtelEier sind eine wertvolle Proteinquelle und andere nützliche Nährstoffe. Które jajka są bardziej przydatne: kurczak czy przepiórkaJajka są cennym źródłem białka i innych korzystnych składników odżywczych. Які яйця корисніші: курячі чи перепелиніЯйця - це цінний джерело білка та інших корисних поживних речовин. |
|||||||||
|