28.05 - 08:20

6 причин їсти вівсянку щоранку


 

Овес є одним з найбільш корисних злаків на землі. Крім того, що його зерна не містять глютену, вони є цінним джерелом вітамінів, мінералів, клітковини і антиоксидантів.

Дослідження показують, що овес і вівсяні пластівці мають безліч переваг для здоров’я. До них відносяться втрата ваги, зниження рівня цукру в крові і зниження ризику серцево-судинних захворювань.

Овес неймовірно поживний

Овес багатий на вуглеводи і клітковину, але містить більше білка і жиру, ніж більшість інших зернових культур. Дуже високі в ньому дози багатьох вітамінів і мінералів. Так в половині чашки сухого вівса міститься майже подвійна добова норма марганцю, і по чверті від необхідної кількості фосфору, магнію, міді, заліза і цинку, а також вітаміну В1.

Овес багатий на антиоксиданти

Овес містить багато потужних антиоксидантів, які допоможуть знизити кров’яний тиск і мають протизапальну дію.

Овес містить розчинну клітковину бета-глюкан

Овес містить велику кількість бета-глюкану – розчинного волокна. Бета-глюкан частково розчиняється в воді і утворює густий, гелеобразний розчин в кишечнику. Користь для здоров’я від бета-глюкан волокна включає в себе зниження рівня холестерину і рівня цукру в крові, підвищене почуття ситості. А також він сприяє збільшенню кількості корисних бактерій в шлунково-кишковому тракті.

Вівсянка знижує рівень холестерину

Овес може знизити ризик серцево-судинних захворювань за рахунок зниження рівня холестерину, а також захищає холестерин від окислення. В одному з досліджень повідомляється, що антиоксиданти, що містяться в вівсі, краще працюють разом з вітаміном С. Тому додавати в вівсянку фрукти не тільки смачно, але і корисно.

Овес контролює рівень цукру в крові

Овес може допомогти знизити рівень цукру в крові, особливо у людей, які мають надлишкову вагу або страждають на діабет 2 типу. Також він підвищує чутливість до інсуліну.

Вівсянка допомагає схуднути

Вівсяна каша дуже ситна. Бета-глюкан в ній може також сприяти звільненню пептиду YY (PYY) – гормон, що виробляється в кишечнику у відповідь на їжу. Цей гормон ситості призводить до зниження споживання калорій і може знизити ризик розвитку ожиріння.

 

healthyliving.com.ua

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua