27.06 - 07:50

Люди з високим IQ менше хворіють - вчені


 

Вчені Гарвардського університету, проаналізувавши дані 30 років досліджень, прийшли до несподіваного висновку — чим вище у людини коефіцієнт інтелектуального розвитку (IQ), тим менше вона схильна до хвороб у дорослому віці.

Результати дослідження були опубліковані в Journal of Epidemiology and Community Health. Вчені вивчали розвиток 633 дітей у віці 7 років, які проживають в місті Провіденсі (Род-Айленд). Через 30 років ті ж люди знову пройшли дослідження. З'ясувалося, що ті, хто ще в дитинстві відзначався гострим розумом, дорослими стали більш здоровими, ніж їх менш кмітливі однолітки.

Найпоширеніші захворювання, до яких схильні не дуже розумні люди — цукровий діабет, астма, рак, серцево-судинні проблеми, артрит та інсульт.

Дослідники провели серію дослідів, нейтралізувавши такі показники як маленька вага при народженні, що, як відомо, негативно впливає на розумовий розвиток, а також причини соціально-економічного характеру, однак висновки залишилися колишніми.

Такі результати, на думку вчених, можна пояснити тим, що люди більш інтелектуально розвинені ведуть більш здоровий спосіб життя, менше піддають своє здоров'я ризику і користуються послугами системи охорони здоров'я.

Доктор Синтія Маккой з університету Глазго прокоментувала результати дослідження наступним чином: «Досить логічно, що більш розумні діти будуть займати високооплачувані посади, що дозволить їм мати добре медичне страхування. З його допомогою люди зможуть стежити за своїм здоров'ям більш пильно і виявляти хвороби на ранніх стадіях. Крім цього, непрацюючі люди схильні до стресів на цьому грунті, що також призводить до негативних звичок — паління, вживання наркотиків і споживання жирної їжі».


 НВ STYLE

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua