06.02 - 19:06

Де взяти вітаміни взимку. Вітамін B-12


 

Вітамін B-12 (кобаламін) відіграє важливу роль у створенні ДНК, а також допомагає підтримувати здоров’я нервових клітин і еритроцитів.
Чому людям необхідно приймати вітамін B-12?
Вітамін B-12 розглядається в якості засобу для лікування багатьох захворювань і медичних станів, таких як втома, хвороба Альцгеймера, серцеві захворювання, рак молочної залози, високий рівень холестерину і серповидно-клітинна анемія. Однак результати терапії є непереконливими. Дослідження показують, що вітамін B-12 абсолютно точно не надає ефекту при інсульті або раку легені.

Харчові добавки вітаміну B-12 дійсно допомагають людям, у яких є його недолік (що найбільш ймовірно для людей у віці старше 50 років). Дефіцит вітаміну B-12 також частіше зустрічається у людей з певними захворюваннями, такими як проблеми з травленням і деякі види анемії. Низький рівень вітаміну B-12 може викликати відчуття втоми, слабкість, провали в пам’яті та інші проблеми, пов’язані з роботою нервової системи.
Існують деякі суперечливі докази ефективності використання вітаміну B-12 для лікування підвищеного рівня гомоцистеїну в крові. Не зовсім зрозуміло, сприяє і яким чином це підвищення сприяє розвитку серцевих захворювань та інших проблем з кровоносними судинами, або це воно є результатом цих умов. Високий рівень гомоцистеїну в крові є фактором ризику розвитку коронарної, церебральної і периферичної хвороб кровоносних судин. Інші ризики також включають утворення згустків крові, серцеві напади і певні типи інсульту.

Оскільки дані про лікування підвищеного рівня гомоцистеїну в крові залишаються суперечливими, в даний час рекомендується проводити скринінг у чоловіків старше 40 років і жінок старше 50 років. Пацієнтам з підвищеним рівнем гомоцистеїну необхідно приймати добавки фолієвої кислоти і вітаміну B-12. Перш ніж братися лікувати дане медичне стан, ви повинні поговорити зі своїм лікарем.
Недавнє дослідження показало, що вітамін B-12, використовується в комбінації з фолієвою кислотою і вітаміном B6, знижує ризик розвитку вікової макулярної дегенерації у жінок з серцевими захворюваннями або множинними факторами ризику серцевих захворювань.

Яка ваша доза вітаміну B-12?
Рекомендована норма споживання включає загальна кількість вітаміну B-12, який ви отримуєте з різних джерел (як харчових продуктів, так і з будь-вітамінних добавок, які ви приймаєте).
Хорошими харчовими джерелами вітаміну B-12 є:

Риба і молюски
М’ясо
Яйця і птиця
Молочні продукти
Збагачені злаки
Як правило, краще всього отримувати вітаміни з цільної їжі. Але лікарі часто рекомендують збагачені продукти та харчові добавки людям старше 50 років. По мірі того, як ми старіємо, наші тіла повільніше засвоюють вітамін B-12 з їжі.

Які ризики вживання вітаміну B-12?
Побічні ефекти та ризики. При нормальних дозах побічні ефекти зустрічаються рідко; високі дози можуть викликати висипання. Також повідомлялося про алергічні реакції на добавки вітаміну B-12 у вигляді набряку, свербежу шкіри і шоку.

Взаємодії з іншими лікарськими засобами. Препарати для терапії кислотного рефлюксу, діабету і інших станів можуть уповільнити поглинання вітаміну B-12.

ukrhealth.net

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua