04.03 - 17:32

6 дихальних вправ, які допоможуть при боротьбі з застудою


 

Освоюючи нові техніки дихання, ти зможеш не тільки зберігати гарний настрій і здоров’я, а й допомогти організму в боротьбі з ГРВІ. Розповідаємо, як.

Ми вдихаємо і видихаємо, не замислюючись, машинально. Але найцікавіше почнеться, коли ти навчишся керувати цим процесом. Нижче шість ефективних вправ.

Повільно вдихни через рот , на видиху різко видихни через
ніс. Дуже корисно для профілактики ГРВІ!

Вдихни повітря лівою ніздрею , затиснувши пальцем праву – потім видихни через праву, затиснувши пальцем ліву. Повтори по 5 разів для кожної ніздрі.

Закрий рукою праву ніздрю і рот , вдихни і видихни через ліву.
Потім навпаки – і так 5 разів.

Повільно вдихни через ніс , потім видихни через відкритий рот.

Вдихни повітря носом, а на видиху надуй щоки і через зімкнуті губи повільно випусти повітря. Повтори 5 разів.

Ця вправа полегшує виведення мокротиння при кашлі . Сядь рівно. Дихай спокійно. Вимовляй голосні А, Е, І, О, У, одночасно постукуючи кулаками по грудях. Потім опусти руки, спокійно подихай носом і повтори ще раз.

Для зміцнення імунітету

Захисна система слабшає від стресу і набирає силу, коли емоції приходять в рівновагу. Щоб зняти стрес і зміцнити імунітет, використовуй такий прийом: дотягнися лівою рукою до правої лопатки, а праву долоню поклади на низ живота. Затримайся на кілька хвилин. Потім ліву руку зігни в лікті перед грудьми і з’єднай великий і вказівний пальці в кільце – на 5 хвилин.

6 дихальних вправ, які допоможуть при боротьбі з застудою

Проти ознобу і температури

Спробуй наступне: ліва долоня лежить на грудях, права рука тягнеться до правої лопатки. Затримайся в цьому положенні, відчуй «енергетичний замок» навпомацки. До речі, цю вправу можна робити, сидячи в ліжку. Щоб закріпити ефект, постарайся покласти праву долоню (або хоча б дотягнися) на ліву лопатку на 5-10 хвилин, а потім поміняй руки. Виконувати вправи потрібно повільно і усвідомлено.

wworld.com.ua

Ключевые слова:
Читайте также:

Какие продукты нельзя повторно разогревать

Опасные последствия неправильной обработки пищи могут угрожать нашему здоровью, особенно когда речь идет о нагреве определенных продуктов.
Подробнее »»

Які продукти не можна повторно розігрівати

Небезпечні наслідки від неправильної обробки їжі можуть загрожувати нашому здоров'ю, особливо коли мова йде про нагрівання певних продуктів.
Подробнее »»

Эффективность тканевых масок для лица: защита и комфорт

В связи с ростом осведомленности о безопасности здоровья во время пандемии COVID-19 использование тканевых масок для лица стало нормой в повседневной жизни.
Подробнее »»

Effectiveness of fabric face masks: protection and comfort

Due to the growing awareness of health safety during the COVID-19 pandemic, the use of cloth face masks has become the norm in everyday life.
Подробнее »»

Wirksamkeit von Gesichtsmasken aus Stoff: Schutz und Komfort

Aufgrund des wachsenden Bewusstseins für Gesundheitssicherheit während der COVID-19-Pandemie ist die Verwendung von Stoffmasken im Alltag zur Norm geworden.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua