|
|||||||||
|
|
||||||||
15.10 - 20:12
Чому наша зовнішність залежить від вітаміну А?| Здоровье
Вітамін А – ключ до хорошого зору, здорової імунної системи та росту клітин. Через його дефіцит шкіра стає сухою, постійно лущиться і втрачає природній колір. До того ж можливий розвиток дерматиту та подразнення. У жінок погіршується стан нігтей, волосся та зубів, з’являються передчасні зморшки. І як тепер не повірити, що вітамін А – запорука нашої краси? Як він працює? Потрапляючи в кров, вітамін А частково відкладається про запас у печінці, частково надходить у кров в необхідній концентрації для потреб різних органів. Наприклад, допомагає прискорити регенерацію клітин шкіри при висипанні або позбутися раптової зморшки. У природі існує два види вітаміну А: ретиноїди (виходять із продуктів тваринного походження) та бета-каротин (із рослин). У 2013 році вчені Ради здорового харчування при Інституті медицини США провели експеримент і зрозуміли, що протягом останніх двадцяти років кількість вітамінів у фруктах та овочах скоротилася вдвічі. Тобто зараз одна одиниця вітаміну А містить тільки шість молекур каротиноїду заміть дванадцяти. Але це не означає, що ти повинна їсти вдвічі більше овочів та фруктів. Наситити організм вітаміном А також допоможуть печінка, риба та молочні продукти. Як правильно вживати вітамін А? Вітамін А здатен накопичуватися в організмі, тому з ним легко перебільшити. А через це може виникнути безліч побічних ефектів – біль у суглобах, нудота, головний біль. У зрілому віці надлишок вітаміну А провокує розвиток остеопорозу, а також збільшує ризик переломів у сім разів. Тож якщо ти приймаєш певні ліки, запитай у свого лікаря, чи вітамін А буде безпечним у твоєму випадку. ТОП-3 цікаві факти про вітамін А, які потрібно знати кожній: 1. Чашка морозива й 20 банок консервованого тунця містять однакову кількість вітаміну А (понад 20% норми, яку ти повинна отримувати щодня). Але перед тим, як з’їсти 25 кульок морозива, подумай про те, що за цим ж показником вони прирівнюються до однієї запеченої картоплини. 2. Найбільша кількість вітаміну А міститься у червоному болгарському перці, шпинаті, спаржі, гарбузі, моркві, яблуках, бананах, манго і абрикосах. 3. Ще один цікавий факт – вітамін А посилює свою корисну дію у поєднанні з цинком та вітаміном Е. cosmo.com.ua
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Których potraw nie można odgrzewaćNiebezpieczne skutki niewłaściwego przetwarzania żywności mogą zagrozić naszemu zdrowiu, zwłaszcza jeśli chodzi o podgrzewanie niektórych produktów. Welche Lebensmittel können nicht aufgewärmt werdenGefährliche Folgen einer unsachgemäßen Lebensmittelverarbeitung können unsere Gesundheit gefährden, insbesondere wenn es um das Erhitzen bestimmter Produkte geht. Which foods cannot be reheatedDangerous consequences of improper food processing can threaten our health, especially when it comes to heating certain products. Какие продукты нельзя повторно разогреватьОпасные последствия неправильной обработки пищи могут угрожать нашему здоровью, особенно когда речь идет о нагреве определенных продуктов. Які продукти не можна повторно розігріватиНебезпечні наслідки від неправильної обробки їжі можуть загрожувати нашому здоров'ю, особливо коли мова йде про нагрівання певних продуктів. |
|||||||||
|