12.05 - 13:05

Через які продукти може розвинутися артрит


 

Вчені зі Школи медицини Університету Джорджа Вашингтона та Комітету лікарів за відповідальну медицину в США провели дослідження впливу їжі на розвиток артриту


Через які продукти може розвинутися артрит


Кожна 5 зі 100 людина у світі хвора на ревматоїдний артрит, причому у жінок це захворювання виникає в 5 разів частіше, ніж у чоловіків. І якщо не лікуватися вчасно, розвивається багато симптомів.
Щоб з’ясувати вплив харчування на перебіг артриту, фахівці досліджували 44 особи з діагностованим артритом. Протягом 16 тижнів одна група дотримувалася спеціальних дієт, а друга отримувала плацебо — добавки-пустушки.

З’ясувалося, що в учасників з першої групи кількість опухлих суглобів стала меншою ніж у 2 рази. У другій групі стало гірше.

Фахівці простежили зв’язок між загостренням артриту та харчуванням. Виявилося, що виключення м’яса, риби, цитрусів, шоколаду, горіхів та глютена впливає на покращення стану.

Крім того, вчені перерахували продукти, які не можна їсти при ревматоїдному артриті:

— молоко та молочні продукти з високим відсотком жиру;

— жирне м’ясо;

— солодощі, обмеження стосуються також меду;

— горіхи;

— спеції;

— консерви;

— алкоголь;

— баклажани;

— картопля;

— помідори;

— цитрусові;

— сіль.

newsyou.info

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua