23.10 - 11:36

ЗАЇДАННЯ СТРЕСУ: ЩО РОБИТИ ТА ЯК ПРИЙНЯТИ СВОЄ ТІЛО частина перша:


 

ЗАЇДАННЯ СТРЕСУ: ЩО РОБИТИ ТА ЯК ПРИЙНЯТИ СВОЄ ТІЛО частина перша:

Емоційне переїдання – це дуже шкідлива звичка, яка може негативно вплинути на наше здоров’я. Як перестати заїдати стрес та як прийняти своє тіло, якщо від початку війни звикла заїдати стрес? Відповідь на ці питання шукай у нашій новій статті.

Чому ми заїдаємо стрес

Війна викликала паніку в усіх нас. Багато людей почали “заїдати” стрес. Чому це відбувається?

  • Їжа – це відволікаючий та заспокійливий фактор.
  • Під час стресу зростає рівень кортизолу, що також може підвищувати апетит, зокрема тягу до солодкого та жирного.

6 порад, які допоможуть контролювати емоційне переїдання

Емоційне споживання їжі, а також використання їжу для того, щоб приглушити стреси — це не така вже й стара історія, тому є перевірені часом та людьми способи позбутись від цієї проблеми.

1. Переглянь свій план харчування

Якщо ти звертаєшся до їжі як до джерела комфорту, розглянь варіант, що твій звичайний раціон не покриває потреб організму в боротьбі зі стресом. Розроби повноцінне антистресове меню, яке покриватиме потреби організму в поживних речовинах. Недоїдання часто стає кращим другом стресового переїдання, тому твій перший крок — правильне та повноцінне харчування.

2. Попроси про підтримку

Сором та провина часто змушують нас переїдати, щоб якось їх забити. А оточення може суттєво погіршити наш стан. Тому варто:

  • позбутись від токсичних людей, які змушують тебе почуватись винною та соромлять;
  • попросити про підтримку у тих, кому можеш довіряти.

Звісно, найкращий спосіб отримати якісну підтримку — записатись на прийом до дієтолога, але не всім це зараз доступно, тому спочатку обійдись друзями та близькими.

3. Знайди інструменти боротьби

Це зовсім не соромно — переїдати, якщо відчуваєш стрес. І це не найгірше, що роблять люди, аби заспокоїтись. Чомусь курців ніхто не шеймить за те, що вони в період дедлайнів викуоюють пачечку-другу?

Поряд з тим, що це не соромно, також озбройся іншим інструментом: розумінням, що використання їжі як антистресу — це лише тимчасова міра.

Тому корисно створити інші стратегії заспокоєння на випадок тяжких часів. Сядь собі зручно на диван з блокнотом і почни розписувати список всього, що ти можеш зробити у стресовий період, окрім переїдання. Коли настане момент стресу — діставай свого блокнота з інструментами боротьби й починай діяти.

Порада автора статті. Коли я відчуваю стрес чи знесилення, особливо емоційне, я або пишу у щоденнику про свої почуття, або плету з бісеру прикраси. Тепер у мене величезний щоденник і купа прикрас.

4. Зроби павзу й спитай себе про почуття

Коли ти помічаєш, що рука так і тягнеться до комфортної їжі, варто зробити павзу й запитати себе: «А що мені зараз потрібно? Я зголодніла? Чи мені просто сумно/страшно/боляче/самотньо?»

Раціональне мислення — це ключ до розуміння, чому ти тягнешся то їжі.

5. Переконайся, що ти їси достатньо білків та клітковини

Один зі способів позбутись переїдання — завжди відчувати себе ситою. Забезпеч себе їжею, багатою білками та клітковиною, а також — приготуй корисні перекуси. Тоді ти завжди відчуватимеш себе ситою й не потягнешся до морозива чи чипсів.

6. Поїж

Ти можеш відчувати стрес і бути голодною водночас! Тому, якщо в животі бурчить, піди та й поїж.

https://liza.ua/

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua