04.12 - 15:22

Тонометри: їх види та який краще обрати


 

Тонометри: їх види та який краще обрати

Тонометр – пристрій, який необхідно мати в кожному домі, особливо якщо тобі за 40. Адже така хвороба, як гіпертонія – підвищення артеріального тиску, стає все більш поширеною не лише серед людей похилого віку, але й серед молодого населення. Своєчасне вимірювання артеріального тиску при таких симптомах як запаморочення, нудота, головний біль, може вберегти людину від тяжчих наслідків гіпертонії. Саме тому тонометр має бути завжди «під рукою». Які види цього пристрою бувають, і який краще обрати для домашнього використання, розкажемо в статті.

Механічні та автоматичні тонометри

Сьогодні в аптеках та інших спеціалізованих магазинах можна знайти різні види пристроїв для вимірювання артеріального тиску, а також запчастини для тонометра – груші, манжети, адаптери, батарейки. Тому в разі виходу з ладу пристрою, його роботу можна без проблем відновити.

Механічний тонометр вважається найточнішим з усіх, які існують. Проте в експлуатації він не такий зручний як електричний, адже процедура вимірювання тиску потребує ручного накачування повітря (груші). Для самостійного виміру механічні тонометри не підходять. Проте лікарі віддають перевагу саме їм, і активно ними користуються при огляді пацієнтів.

Для домашньої аптечки частіше обирають тонометри автоматичні, що пояснюється простотою їх використання та відсутністю потреби у сторонній допомозі при вимірюванні артеріального тиску. Такі тонометри складаються з манжети, яка приєднана до електронного блоку. Для вимірювання тиску достатньо натисну кнопку на блоці і повітря за допомогою автонасоса починає закачуватися самостійно. Результати вимірювання виводяться на екран.

Переваги автоматичного тонометра:

• зручність у користуванні;
• компактність;
• точність вимірювання (проте допустимі похибки від 3 до 5 мм рт.  ст).

Проте є суттєвий недолік – автоматичні тонометри дорогі та мають не довгий термін служби.

Напівавтоматичні тонометри

Якщо ви шукаєте «золоту середину», то можна придбати тонометр напівавтомат, в якому процес вимірювання значно простіший ніж в механічному пристрої, а показники точніші ніж в автоматичному. Так, повітря закачувати треба вручну, але використання манометра вже не потрібне, оскільки всі показники вимірювання виводяться на екран автоматично.

Який би тонометр ви не обрали, важливо купувати його у перевірених місцях. Адже навіть самий дорогий пристрій може швидко вийти із ладу, якщо якість його на низькому рівні.

 

Ключевые слова:
Читайте также:

Gesunde Ernährung für schöne Haut: kompetente Beratung

Für viele Menschen ist Hautpflege ein wichtiger Aspekt eines gesunden Lebensstils.
Подробнее »»

Здоров'я та пестициди: поширення й можливі наслідки

Пестициди, хімічні речовини, які використовуються для захисту рослин від шкідників та хвороб, нещадно застосовуються у сільському господарстві по всьому світу
Подробнее »»

Health and pesticides: prevalence and possible consequences

Pesticides, chemicals used to protect plants from pests and diseases, are used mercilessly in agriculture around the world.
Подробнее »»

Здоровье и пестициды: распространение и возможные последствия

Пестициды, химические вещества, которые используются для защиты растений от вредителей и болезней, беспощадно используются в сельском хозяйстве по всему миру.
Подробнее »»

The effectiveness of the use of essential oils in the fight against acne on the face

A large part of the population faces the problem of acne on the face, which can significantly spoil the mood and affect self-esteem
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua