03.10 - 20:05

Вченні порахували кількість мурах на Землі. Цифра вражає


 

Вченні порахували кількість мурах на Землі. Цифра вражає

Мурахи виконують важку роботу по створенню екосистем по всіх континентах, окрім Антарктиди. Ці комахи поширюють насіння, розпушують грунт та прискорюють розкладання рослин. Ви навіть можете не уявляти на скільки залежите від них.

Екологи стурбовані зникненням мурах та проблемами, які можуть виникнути в такому випадку. Вчені намагаються дізнатись про цих комах якомога більше, один з важливих параметрів це кількість. Я б стверджував, що більшість екосистем просто зазнали б краху без мурах, — сказав еколог з Університету Гонконгу Патрік Шультхайс. За останніми дослідженнями Патрік Шультхайса, які були опубліковані в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences на планеті близько 20 квадрильйонів мурах. Це означає, що на кожну людину припадає 2,5 мільйона цих комах. Загальна вага усіх мірах становить 12 мегатонн. Це вага двох пірамід Хеопса в Єгипті. Біомаса усіх мурах складає близько 20% ваги усього людства.

За словами вченого ці результати є доволі заниженими, адже під час дослідження враховували мурах у 1300 різноманітних місцях, де комахи збирали їжу, тобто на листках, пастках, дорозі, тропічних лісах. Але в загальних висновках не включили підземних мурах, а також ті, які мешкають на верхівках дерев. Я не здивуюся, якщо насправді результат виявиться на порядок вищим, — сказала Сабіна Нутен, еколог з Університету Гонконгу та співавторка дослідження. Тому автори намагаються й надалі продовжити свою роботу для кращого розуміння кількості мурах на планеті. Оновленні дані по кількості мурах є важливим для вчених, адже так науковці зможуть краще зрозуміти що впливає на їх зниження, яке спостерігається останніми роками.

https://society.comments.ua/

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua