07.10 - 12:58

Нічого зайвого: що відбувається з тілом, коли ти спиш голою


 

Щоразу, коли ти одягаєш улюблену піжаму перед сном, то навіть не здогадуєшся, наскільки корисно спати без одягу! Хоча вибір одягу для сну нині різноманітний, і деякі люди не можуть позбутися звички засинати у нічному комплекті, вчені радять спати голяком. Чому це настільки корисно — читай далі.

1. Ти краще спиш. Американська академія сну говорить про те, що коли ми входимо у глибоку фазу сну, то температура нашого тіла знижується. У цей час виробляється мелатонін і гормон росту. Але якщо ти засинаєш в одязі, тіло нагрівається, і гормони припиняються свою роботу. Так, цикл сну порушується, і ти можеш прокинутися.

2. Шкіра буде красивішою. А волосся — блискучішим. Знову ж таки все через мелатонін. Він впливає на мінералізацію кісток, посилює м’язову масу, стимулює імунну систему і заразом покращує стан шкіри та волосся.

3. Ти стаєш стресостійкою. Найпоширенішою причиною стресу є недосипання, оскільки у такому разі порушується рівень кортизолу у крові. Через це також знижується імунітет, збільшується ризик розвитку серцево-судинних хвороб і депресії.

4. Інтимні органи будуть здоровішими. Річ у тому, що одяг провокує парниковий ефект, який розвиває позитивне середовище для розмноження бактерій і грибків. А ось «голий сон» навпаки дарує вентиляцію і здоров’я інтимним органам.

5. Секс стає кращим. Якщо двоє партнерів сплять голими, при зіткненні двох тіл відбувається сплеск гормонів. Їхньою основою є окситоцин або «гормон кохання», який підвищує настрій і збудження.

6. Ти омолоджуєшся. Як ми вже писали вище, тепло під час сну не дозволяє мелатоніну вироблятися. Саме цей гормон разом із гормоном росту спричиняються антиейдж-ефект на наш організм. Тому у наших інтересах спати голяком, щоб гормони вироблялися краще і сильніше.

7. Ти стаєш впевненішою у собі. Сон голяком підвищує нашу самооцінку, і таким чином, ми здатні підкоряти нові вершини, заробляти більше, не звертати уваги на стрес і розвивати своє творче мислення.

 

https://www.cosmo.com.ua/

Ключевые слова:
Читайте также:

Здоров'я та пестициди: поширення й можливі наслідки

Пестициди, хімічні речовини, які використовуються для захисту рослин від шкідників та хвороб, нещадно застосовуються у сільському господарстві по всьому світу
Подробнее »»

Health and pesticides: prevalence and possible consequences

Pesticides, chemicals used to protect plants from pests and diseases, are used mercilessly in agriculture around the world.
Подробнее »»

Здоровье и пестициды: распространение и возможные последствия

Пестициды, химические вещества, которые используются для защиты растений от вредителей и болезней, беспощадно используются в сельском хозяйстве по всему миру.
Подробнее »»

The effectiveness of the use of essential oils in the fight against acne on the face

A large part of the population faces the problem of acne on the face, which can significantly spoil the mood and affect self-esteem
Подробнее »»

Эффективность использования эфирных масел в борьбе с прыщами на лице

Большая часть населения сталкивается с проблемой прыщей на лице, что может существенно портить настроение и влиять на самоуважение.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua