19.10 - 21:45

 ПОРАДИ, ЯК ДОПОМОГТИ ДИТИНІ ВПОРАТИСЯ З ВИМУШЕНОЮ МІГРАЦІЄЮ частина друга:


 

 ПОРАДИ, ЯК ДОПОМОГТИ ДИТИНІ ВПОРАТИСЯ З ВИМУШЕНОЮ МІГРАЦІЄЮ частина друга:

Як допомогти дитині?

1. Намагайтеся зберігати звичний режим життя дитини

Навіть в умовах вимушеної міграції потрібно намагатися створювати щасливе дитинство попри всі негаразди. Важливі події (день народження, державні свята) за можливості святкуйте.

Також можна створювати приємні моменти, організовуючи зустрічі з друзями, новими знайомими або екскурсії до цікавих місць. Це дозволить збалансувати емоційний стан дитини, наситити її позитивними враженнями.

2. Не відкладайте життя дитини на потім

Свята чи якісь події не варто відкладати на післявоєнний період, адже життя не зупинилося. Якщо є можливість, відновіть звичні справи, якими дитина займалася вдома. Це додасть їй душевного спокою і внутрішньої врівноваженості, дозволить відновити почуття стабільності життя.

3. Продовжуйте навчання

Це можна робити офлайн у місцевій школі, на тій території, де ви зараз перебуваєте, або онлайн в українській школі. Якщо є можливість, можна продовжувати ті активності, в які була включена дитина вдома, займатися музикою, спортом, відвідувати мистецькі гуртки.

4. Забезпечте дитині активний спосіб життя

Слідкуйте за тим, щоб дитина достатньо рухалася, більше бувала на свіжому повітрі. Добрими є піші або велосипедні прогулянки, ранкові або вечірні пробіжки, будь-які заняття спортом індивідуально або у групі.

5. Займайтесь волонтерством

Психологиня радить також залучати дітей до волонтерської допомоги. Це додасть особистісної впевненості, допоможе сформувати патріотичні почуття і відчути себе справжнім українцем.

6. Говоріть з дитиною про війну

Розповідайте дитині правду про війну — росія напала на Україну і тому ви тимчасово повинні переїхати, поки українські захисники зроблять усе, аби звільнити державу від ворога. При цьому надавайте інформацію відповідно до віку вашої дитини, щоб не травмувати її занадто щемливими повідомленнями.

https://liza.ua/

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua