08.06 - 18:14

Психолог розповіла, що робити при панічних атаках


 

Психолог розповіла, що робити при панічних атаках

Коли йдеться про боротьбу з панічними атаками, знання – це ваша основна зброя. Так, це не допоможе вам зупинити напад страху та паніки, але полегшить боротьбу з ними. Що провокує паніку? Чи можна позбутися цього чинника? З цими знаннями вам легше уникнути серйозних проблем зі здоров’ям.

ДИХАЙТЕ

Незважаючи на дратівливу очевидність і банальність цієї поради, вона справді дієва. Саме з нього потрібно починати, особливо якщо ви перебуваєте у громадському місці. Під час панічної атаки люди починають дихати швидко та неглибоко. Пошукайте техніку дихання, яка допоможе розслабитися та заспокоїтися саме вам та попрактикуйте її у спокійних умовах.

РОЗСЛАБТЕ М’ЯЗИ

Людині з панічною атакою може здатися, що для розслаблення йому знадобиться ціла вічність. Проте потрібно постаратися і розслабити м’язи за короткий термін. Спробуйте розслаблювати м’язи по черзі, зосередьтеся на них та на своїх відчуттях.

ОБМЕЖТЕ ПОДРАЗНИКИ

Якщо вас до панічних атак доводять новини чи будь-яка інша інформація ззовні, краще від неї ізолюватись. Не чекайте чергового випуску новин і не скрольте стрічку новин у соцмережах, щоб отримати нову «порцію страху».

ТРИМАЙТЕ ПОРЯД ІЗ СОБОЮ БЛОКНОТ АБО НОУТБУК

Записуйте туди ваші відчуття під час панічних атак, ваші думки, страхи і те, що вас найбільше турбує. Можна записати причину атаки, якщо вона вам відома. Потім роздрукуйте сторінку або вирвіть її з блокнота та викиньте. Можна навіть спалити. Так ви матеріалізуєте свої проблеми і фізично їх позбудетеся.

МЕНШЕ ЗА КАВУ

Від чашки ароматної ранкової кави буває дуже складно відмовитися, особливо завзятим кавоманам. Проте, вчені радять обмежити споживання цього напою, оскільки кофеїн, що міститься в ньому, може спровокувати панічну атаку. Особливо якщо вас лякає замкнутий простір або велике скупчення людей. Пийте замість кави воду — вона запобігатиме зневодненню організму.

КОРИСТУЙТЕСЯ АУДІО-ДОДАТКАМИ

Вони допомагають попередити панічні атаки, особливо у людних місцях. Слухайте музику, аудіокнигу або звуки природи — загалом те, що допоможе вам заспокоїтись, сконцентруватися та взяти себе в руки.

НА ЗАКІНЧЕННЯ

Прочитайте насамкінець стару єврейську притчу, яка, можливо, допоможе вам подивитися на тривожну ситуацію з іншого боку.

В одному місті, де жило багато євреїв, вибухнула епідемія. У тому ж місті мешкав і один святий чоловік. Якось на вулиці він зустрів ангела смерті і спитав у нього: «Скільки людей ти тут збираєшся забрати?» На що ангел відповів: «5 тисяч». Коли епідемія закінчилася, з’ясувалося, що померли 15 тисяч людей. Святий чоловік знову зустрів ангела смерті і запитав у нього: «Ти ж обіцяв забрати 5 тисяч людей, то чому ж померло 15 тисяч?». Ангел відповів: «Через епідемію я так і забрав 5 тисяч, а решта 10 тисяч померли через страх».

Тому, щоб не трапилося, дотримуйтесь порад спеціалістів та посміхайтеся! Радійте звичайним речам навколо вас і не переставайте вірити в те, що все погане обов’язково пройде. Будьте здорові та бережіть себе!

https://newsyou.info/

 

Ключевые слова:
Читайте также:

The effectiveness of the use of essential oils in the fight against acne on the face

A large part of the population faces the problem of acne on the face, which can significantly spoil the mood and affect self-esteem
Подробнее »»

Эффективность использования эфирных масел в борьбе с прыщами на лице

Большая часть населения сталкивается с проблемой прыщей на лице, что может существенно портить настроение и влиять на самоуважение.
Подробнее »»

Skuteczność stosowania olejków eterycznych w walce z trądzikiem na twarzy

Duża część populacji boryka się z problemem trądziku na twarzy, który może znacząco zepsuć nastrój i wpłynąć na samoocenę.
Подробнее »»

Die Wirksamkeit der Verwendung ätherischer Öle im Kampf gegen Akne im Gesicht

Ein großer Teil der Bevölkerung ist mit Akne im Gesicht konfrontiert, die die Stimmung erheblich beeinträchtigen und das Selbstwertgefühl beeinträchtigen kann.
Подробнее »»

Ефективність використання ефірних олій у боротьбі з прищами на обличчі

Велика частина населення стикається з проблемою прищів на обличчі, що може суттєво псувати настрій і впливати на самоповагу
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua