07.02 - 10:37

Близько 160 смертей щодня: як рак масово вбиває українців через нехтування обстеженнями


 

Третина виявлених онкологічних захворювань мають третю та четверту стадії.

Щодня від

Школяр пропускає діагностики в онкоцентрі через поведінку батька, який незаконно його викрав
різного роду онкологічних захворювань в Україні помирають близько 160 осіб. Щороку рак вбиває понад 90 тисяч українців. Головною причиною такої сумної статистики є виявлення хвороби на пізніх стадіях, адже більшість людей нехтують регулярними обстеженнями і звертаються до лікаря тільки у критичному випадку.

Діагностика і виявлення передракових явищ і онкологічних хвороб на ранніх стадіях допомагає вилікуватися значно простішими методами і за менший кошт, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

«Пацієнт може бути успішно пролікований, і в подальшому навіть забути, що у нього було таке захворювання», - кажуть лікарі.
До Всесвітнього дня боротьби з раком, що мав місце 4 лютого, у деяких клініках Києва протягом 10 днів можна відвідати ендокринолога, гінеколога, онколога та інших спеціалістів.

В одній із клінік, наприклад, відбувається безкоштовний прийом дерматолога, у якого можна здійснити перевірку родимок. Це допоможе виявити меланому, тобто небезпечний вид раку шкіри.
Незважаючи не те, що обстеження безкоштовне, черги до кабінету немає і люди добровільно не йдуть перевіритися на наявність одного з найнебезпечніших видів раку шкіри.

«Можливо, люди не дуже проінформовані про цю подію. Не можу сказати, чому так. Сьогодні ось 17 осіб було за 3 години. Одну людину я відправила в національний інститут раку з підозрою на пухлини», - додає лікар.

Наразі важливим завданням лишається привернути увагу українців до свого здоров’я, довести, що рання діагностика – запорука успіху у лікуванні. Вона рятує життя і позбавляє проблем.

«Припустимо, ерозія шийки матки – це ще не рак і її можна лікувати. Якщо це поліпи товстої кишки, прямої кишки – це ще не рак і можна видалити поліп. І в перспективі раку не буде», - каже спеціаліст.

tsn.ua

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua