17.09 - 00:19

Чим корисний біг


 

Чим корисний біг

Мрієте позбутися кількох зайвих кілограмів і покращити тонус м’язів? Вам допоможе біг. Регулярні пробіжки навіть на невеликі дистанції принесуть багато користі.Сьогодні є багато додатків і спеціальних сервісів, які дозволяють відстежувати дистанцію, час.

Калькулятор темпа бігу – зручний  і  корисний сервіс. Завдяки йому ви можете прогнозувати проходження дистанції, яку ви обрали. Ви можете обрати відстань – 1 км, 3 км, 5 км чи навіть 10 км. Можна обрати півмарафон ( 21 097 м) та марафон (42 195 м). А якщо ввести час, який ви плануєте витратити на подолання дистанції, то легко можна розрахувати середній темп бігу.

Користуватися калькулятором бігу дуже просто: очистити дані можна завдяки оновленню сторінки. Після цього потрібно видалити час і темп, які ви вводили.

Як розрахувати фінішний час

Завдяки сервісу розрахувати час бігу дуже просто: темп бігу потрібно помножити на дистанцію. Для прикладу, ви можете пробігти кілометр за 7 хвилин. Але ви хочете знати, за скільки часу ви подолаєте 10 км. Вам потрібно заповнити всі поля, а тоді обрати опцію «Розрахувати час». За лічені секунди калькулятор бігу покаже час. Аналогічно можна розрахувати не тільки час, але й дистанцію і темп.

Кому це потрібно

Сервіс корисний і для тих, хто часто бігає, і для новачків. Якщо ви не знаєте з чого почати, блог про біг стане у нагоді. Тут є спеціальні бігові вправи,  інформація про марафони, а  також – документальні фільми про біг.

В чому користь бігу

• Подолання тривожності. Біг допомагає впоратися зі стресом і його наслідками, знижує рівень тривожності.  Ті, хто регулярно бігають, не страждають від безсоння і порушень сну. Навіть невелика пробіжка робить людину спокійнішою: в організмі зростає рівень гама-аміно-бутирової кислоти (ГАБК) та вимикаються гормони стресу.

• Біг на свіжому повітрі сприяє утворення серотоніну, який називають гормоном щастя. Він збуджує і ощасливлює  мозок. Нестача гормону часто є причиною депресії, апатії.

• Біг запобігає старінню мозку. Під час пробіжки виробляється речовина, яка береже нейрони і не дає їм загинути - нейротрофін. Крім того, біг покращує кровообіг, насичує тканини киснем, тому сповільнює старіння мозку.

• Біг дарує заряд енергії, позитивного настрою. Це чудовий спосіб відволіктися від звичної рутини.   Тренування – вихід із зони комфорту,  який дозволяє відчути власні сили. Тому  у спортсменів висока самооцінка і позитивне сприйняття свого тіла.

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua