15.08 - 22:28

Послуги складського зберігання у Києві: ефективне регулювання бізнес-процесів


 

Складське зберігання — важлива ланка логістичного процесу будь-якої компанії, яка спеціалізується на виробництві або постачанні товарів. Воно передбачає фізичне розміщення продукції, організацію та управління запасами: від факту розміщення до відвантаження споживачам. Для сталого та ефективного функціонування бізнесу дуже важливо забезпечити оптимальний процес зберігання. Втім на цьому етапі з’являється цілком логічне питання, що краще: самостійно облаштовувати склад та процес управління чи або ж звернутися до аутсорсингових компаній? Знайдемо на нього відповідь.

 

Самостійна організація та налаштування складського зберігання: чому це так складно?

Щоб налаштувати ефективну складську діяльність, необхідно взяти до уваги безліч аспектів:

• мати власне облаштоване складське приміщення з вдалим розташуванням;

• обрати необхідне складське устаткування, організувати безпечне зберігання продукції чи товарів відповідно до умов;

• запровадити ефективні системи обліку та управління запасами;

• знайти кваліфікований персонал;

• налаштувати процес логістики тощо.

До цього списку можна додати й велику кількість витрат, необхідних на утримання інфраструктури та персоналу: складські приміщення необхідно не тільки побудувати (або орендувати), але й забезпечувати необхідними умовами. Додається й необхідність закупівлі обладнання, а також потреба у навчанні персоналу.

Нестача компетентних знань в особливостях налаштування складської діяльності, може призвести до появи проблем у плануванні запасів: їх завищена кількість може призвести до зниження ліквідності, а нестача — до невдоволення кінцевих споживачів Саме тому послуга складського аутсорсингу більшу раціональна та ефективна.

 

Послуги складського зберігання: особливості та переваги

Організація складського зберігання у Києві — комплексна послуга, яка передбачає розміщення вантажу клієнта на складських площах логістичного оператора. Вона також включає:

• вивантаження та приймання товарів для подальшого розміщення й зберігання;

• сортування товарів;

• ведення обліку товарів, що зберігаються на складі;

• комплектацію замовлень та їх відвантаження;

• проведення інвентаризації.

Для клієнта така послуга є максимально вигідною, адже логістичний оператор бере на себе не тільки важливий пласт роботи з обслуговування зберігання товарів, але й несе відповідальність за забезпечення сталої роботи. Натомість безпосередньо сам представник бізнесу вивільнює найцінніший ресурс — свій час, що дозволяє концентрувати увагу на виконанні інших важливих задач.

Послуги складського зберігання передбачають ряд переваг:

• готові складські рішення дозволяють мінімізувати фінансові витрати як на зберігання товарів, так і на обслуговування складу;

• спрощення масштабування операцій;

• доступ до експертного досвіду, але складське зберігання потребує високої компетенції.

 

Як працює послуга складського зберігання?

При передачі вантажу на зберігання сторони підписують договір. Обов’язково відбувається перепис товарно-матеріальних цінностей (можливе додаткове проведення фото або відеофіксації). Після цього відбувається процес розміщення товарів чи продукції на складі для подальшого зберігання. Логістичний оператор має в обов’язковому порядку забезпечити підтримку необхідного температурного режиму, а також рівня вологості та освітлення. За запитом замовника можуть надаватись і додаткові послуги: маркування та фасування вантажу, відпуск зі складу, адресна доставка кінцевим споживачам тощо.

У разі передачі товарів зі складу оформлюють спеціальний акт. Тільки після цього відбувається процес відвантаження продукції.

Послуга складського зберігання дуже корисна, адже вона мінімізує залучення власних ресурсів бізнесу. Логістичні оператори надають готові рішення. Завдяки ним можна уникнути складнощів та забезпечити ефективне зберігання продукції у спеціалізованих умовах з дотриманням високих стандартів. Послуга складського зберігання у Києві актуальна як для малих бізнесів, так і для великих компаній.

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua