21.08 - 16:33

Як вибрати електровелосипед для різних потреб


 

Зараз багато людей купують електричні велосипеди. Це дуже зручно: не прикладаючи зусиль долати значні відстані. Коли акумулятор розряджається, електричний пристрій не втрачає функціональність, адже їздок може крутити педалі як на звичайному велосипеді й таким чином дістатися найближчої зарядної станції.

Асортимент електричних велосипедів вражає різноманітністю. Іноді важко зупинитися на тому чи іншому варіанті. У статті ми розповімо, на що треба звертати увагу під час вибору, як вибрати модель для експлуатації в різних умовах.

 

Основні критерії вибору

Звісно, кожен покупець шукає пристрій в межах певного бюджету. Але незалежно від суми витрат треба купувати велосипед, який підходить для вашого зросту й ваги. Уявіть собі їздока зростом більш 180 см на моделі з колесами 20 дюймів і скороченою рамою. Це видовище хіба що для зйомки ролика для ютуб.

Є таблиці, в яких можна подивитися, на який зріст розрахований той чи інший діаметр колес і довжина рами. Також для кожної моделі є певне максимальне навантаження, яке не варто перебільшувати.

Які критерії також важливі:

• матеріал виготовлення;

• максимальна швидкість;

• місткість акумулятора;

• запас ходу;

• потужність;

• кількість швидкостей;

• тип гальм.

 

Велосипед для міста

Якщо ви плануєте пересуватися виключно містом, тобто на рівному асфальті, можна вибрати шосейник. Цей різновид велосипедів добрий тим, що на ньому можна розвинути неабияку швидкість. До того ж шосери мають невелику вагу. Такий транспорт зручно підіймати на верхні поверхи.

Для мегаполісу також підходять міськи і гібридні моделі.

 

Транспорт для сільської місцевості

Звучить парадоксально, але для поїздок у межах смт краще за усе підходять моделі, які називають міськими. Це достатньо універсальний тип, який можна експлуатувати на асфальтованій дорозі, на ґрунтовці, стежках. Якщо ви шукаєте електровелосипед для села, звертайте увагу на моделі з відмінними прохідними якостями. 

Не треба економити й купувати байк з дешевих матеріалів, адже дуже вірогідно, що в селі складно буде знайти запчастини до нього, як і досвідченого майстра з ремонту велоспорядження.

 

Електричний велосипед для подорожей

Залежно від типу подорожі можна вибрати гірський байк або шосейник. Перший різновид дозволяє подорожувати бездоріжжям, шосер — найкраще знаряддя для швидкісного пересування.

 

Байк для дитини

Якщо дитина не планує займатися велоспортом професійно, можно придбати щось досить бюджетне, але, звісно, безпечне. Радимо купувати дітям велосипеди з алюмінієвою або карбоновою рамою. 

Такі матеріали мають невелику вагу, і дитина зможе самостійно дбати про свій байк. Надто важким велосипедом керувати складніше, не кажучи вже про необхідність підняти залізного коня на верхній поверх.

Не варто купувати байк на виріст, адже невідповідність фізичних параметрів обладнання й дитини буде заважати комфортному пересуванню.

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua