10.05 - 11:25

Гіпертонія: 5 рецептів для нормалізації тиску і поліпшення кровотоку


 

Профілактика гіпертонії полягає в помірному вживанні солі, дозуванні навантажень на нервову систему і дотриманні розумної дієти для того, щоб не набирати зайву вагу. Обов’язковий нічний сон не менше восьми годин на добу. Корисно поспати хоча б протягом півгодини вдень.

Кожна людина може самостійно попередити розвиток гіпертонічної хвороби або перешкодити її становленню, не вдаючись до ліків, – досить вести здоровий спосіб життя.

Нормалізувати кров’яний тиск допоможуть також натуральні засоби.

Жабник польовий. При гіпертензії пити відвар трави (1,5 ст.л. сировини на 1 склянку окропу) по 1 ст.л. 6 раз в день.

Жовтушник розлогий. При підвищеному тиску приймати настоянку трави (20 г сировини на 100 г 70% спирту) по 10 крапель 3 рази на день або пити настій трави (1ч.л. сировини на 150 мл окропу) по 1 ст.л. 3-4 рази на день.

Жимолость блакитна. При гіпертонії і водянці рекомендується їсти свіжі ягоди, або ж додавати сушені ягоди в чай. З них варять киселі і джеми.

Зайцегуб п’янкий. Розширюючи судини і прискорюючи згортання крові, препарати зайцегуба п’янкого знижують артеріальний тиск.

Пити настій квіток і листя (1ст.л. сировини залити 1 склянкою окропу, настоювати 4-6 годин) по 1 ст.л. 3-6 раз в день.

Приймати настоянку квіток і листків (готується в співвідношенні 1:10 на 70% спирті) по 1 ч.л. на чверть склянки води 3-5 разів на день.

Суниця лісова. Препарати з листя розширюють периферичні судини, знижують артеріальний тиск, уповільнюють ритм і підсилюють амплітуду серцевих скорочень. Пити настій (1ст.л. листя залити 1 склянкою окропу, настоювати 30 хвилин, процідити) по 1 склянці 2 рази на день, вранці і ввечері.

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua