14.10 - 18:19

Відповідь вчених: як нестача сну впливає на вагу


 

Уже ні для кого не секрет, що недостатня кількість сну та безсоння негативно впливають на наше здоров’я. Однак відомо не усім, що внаслідок недосипання ти не тільки отримує темні кола під очима та бліде обличчя, а й зайві кілограми. Cosmo.com.ua розповідає, чому нестача сну стає причиною переїдання, та як варто боротися з цією проблемою.

Думка вчених

Найбільш свіже й актуальне дослідженням на цю тему було опубліковано в Європейському журналі клінічного харчування. Експерти видання дізналися, що люди, які мало сплять, наступного дня приймають у їжу на 385 калорій більше. А це, на хвилиночку, енергетична цінність гамбургера або пончика!

Тож якщо людина свідомо несерйозно ставиться до сну, калорії накопичуються і призводять до появи зайвих кілограмів. Тим паче, було доведено, що люди, які не висипаються як слід, обирають для нічного перекусу жирні продукти, ігноруючи білки та складні вуглеводи.

Чому ми відчуваємо підвищення апетиту?

Автори дослідження зауважують, що це може бути пов’язано зі зміною роботою гормонів лептину та греліну, які відповідають за відчуття голоду. Як висновок, якщо організм не встиг набратися сил за ніч, то наступного дня калорійна і шкідлива їжа здаватиметься привабливішою, ніж зазвичай.

ТОП-3 поради, як харчуватися, якщо не висипаєшся:

1. Споживати цільнозернові продукти (коричневий рис, кіноа, вівсянку).
2. Надавати перевагу правильним жирам (авокадо, червоній рибі, горіхам, рослинній олії).
3. Дозволяти собі маленькі радості. Якщо виникає велике бажання - з’їсти шматочок чорного шоколаду або домашнього печива. Так ти знизиш рівень стресу і вбережеш себе від переїдання.

cosmo.com.ua

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua