|
|||||||||
|
|
||||||||
09.05 - 17:07
Лікарі розкрили вісім корисних побічних ефектів кави| Здоровье
Лікарі розкрили вісім корисних побічних ефектів кавиБагато хто вважає, що основна користь кави полягає в її здатності заповнювати енергію. Однак у цього напою є щонайменше ще вісім дивовижних побічних ефектів, як стверджує дієтолог, представник Академії харчування і дієтології штату Нью-Йорк Джонатан Вальдес. Один з них пов’язаний з тим, що кофеїн, який міститься в каві, збільшує рівень адреналіну в крові, а також стимулює розщеплення жирів. Це робить жирні кислоти доступними в якості палива для нашого організму. Тому кава особливо корисна для тих, хто тренується. Також кава знижує ризик депресії і самогубства. Однак невідомо, чи пов’язано це саме з напоєм. Фахівці кажуть, що важко відрізнити переваги, приписувані каві, від користі міститься в ньому кофеїну. Є докази, що кава знижує ризик розвитку діабету 2 типу і серцево-судинних захворювань, а також, можливо, раку товстої кишки. На думку лікарів, це пов’язано з наявністю в напої поліфенолів – широкого спектру хімічних речовин. Вони ще містяться в різних фруктах, овочах і чаї. Від хвороб серця кава теж захистить. Справа в тому, що вона багата антиоксидантами – природними рослинними сполуками, які, як було доведено, допомагають у профілактиці деяких хронічних захворювань. Наприклад, антиоксидант, званий хлорогеновою кислотою, знижує рівень холестерину, тригліцеридів і цукру в крові. Щоб отримати максимальну користь від напою для серця, медики радять пити в день дві-п’ять чашок кави по 300 мл. При цьому лікарі попереджають, що нефільтрований кави (френч-прес і шоти еспресо) містить інгредієнт, званий кафестолом. Він може підвищити рівень “поганого” холестерину, що, навпаки, збільшить ризик серцевих захворювань. Обсерваційні дослідження також виявили зв’язок між регулярним споживанням кави і зниженням ризику розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона. При обсмажуванні кавових зерен вони виробляють набір сполук, званих фенілінданами, які і захищають мозок від надмірного накопичення білків. Це ж, як вважається, відіграють ключову роль у зниженні функції мозку. Кава зменшує жирові відкладення. Так, вживання чотирьох чашок напою, що бадьорить в день може знизити жирові відкладення приблизно на 4%. Це стало відомо в ході досліджень фахівців Гарвардської школи громадської охорони здоров’я. Крім іншого цей напій зближує, так як саме чашка кави є самим нейтральним способом запросити людину провести час разом. Причому неважливо, кличете ви друга, колегу або коханця. За результатами одного з досліджень учасники, які недовго тримали в руках чашку гарячої кави, визнали, що людина, з якою вони спілкувалися, був більш теплим, щедрим і турботливим. https://newsyou.info/ Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Користь води з лимоном: факти і переваги за висновками медиківКористь води з лимоном: факти і переваги за висновками медиків Воду з лимоном вважають одним із популярних напоїв серед прихильників здорового способу життя. Три простых ежедневных привычки для улучшения памятиПамять – это важная составляющая нашего когнитивного функционирования. Three simple daily habits to improve memoryMemory is an important component of our cognitive functioning. Drei einfache tägliche Gewohnheiten zur Verbesserung des GedächtnissesDas Gedächtnis ist ein wichtiger Bestandteil unserer kognitiven Funktionen. Trzy proste codzienne nawyki poprawiające pamięćPamięć jest ważnym elementem naszego funkcjonowania poznawczego. |
|||||||||
|