|
|||||||||
|
|
||||||||
15.05 - 14:07
Як прожити довго: названа ідеальна каша на сніданок| Здоровье
Як прожити довго: названа ідеальна каша на сніданокПерший прийом їжі за день вважається одним з найважливіших – він запускає роботу всього організму після нічного відпочинку, забезпечуючи його необхідною енергією. Коли справа доходить до сніданку, вчені стверджують, що немає варіанту краще, ніж миска вівсяної каші. Згідно з дослідженнями, регулярне вживання злаку допомагає впоратися з численними проблемами зі здоров’ям, пов’язаними зі зменшенням тривалості життя. До них відноситься високий рівень холестерину, зайва вага і навіть аутоімунні захворювання, що робить вівсянку ідеальним сніданком для довголіття. Дослідження, підтвердило цю теорію на добровольцях з Китаю. Для свого експерименту вчені розділили учасників з гіперхолестеринемією (високий холестерин) на дві групи. Перша їла 100 грамів вівса в день, а інша – 100 грамів локшини з пшеничного борошна. Через шість тижнів у добровольців з першої групи рівень холестерину ЛПНЩ і окружність талії знизилися. Доведено, що обидва фактори безпосередньо впливають на загальне здоров’я і довголіття. Овес містить харчові волокнаСто грамів вівсянки (близько 2/3 склянки) дає організму 10 г харчових волокон. Враховуючи, що рекомендована щоденна доза (DRI) клітковини становить 25 г для жінок і 38 г для чоловіків, одна миска вівсяної каші забезпечує більшу частину денної норми. Фактично, доведено, що харчові волокна значно допомагають знизити вагу, поліпшити здоров’я кишечника і навіть знизити ризик численних аутоімунних захворювань. Проте 100 г вівсянки-це досить велика порція. Зазвичай за один раз людина може з’їсти тільки ½ склянки злаку. Таким чином, він отримує приблизно 4 г клітковини і 5 г білка. Щоб збільшити харчову цінність страви, можна додати в кашу гарбузове пюре, дві чайні ложки насіння Чіа і півсклянки малини. Цільнозернові продукти продовжують життяОвес є частиною групи продуктів, яка, як було доведено, сприяє зниженню смертності, – цільнозернові. У дослідженні, проведеному американською кардіологічною Асоціацією, говориться, що регулярне вживання цільнозернових продуктів може допомогти знизити ризик передчасної смертності. Згідно з дієтичними рекомендаціями, опублікованими Управлінням з профілактики захворювань і зміцненню здоров’я, цільне зерно -” будь-яке ядро злаку, включаючи ендосперм, висівки і зародки”. Очищене зерно втрачає більшу частину своєї поживної цінності, в тому числі такі речовини, як залізо, цинк, магній, фолієва кислота, селен і багато інших. https://newsyou.info/ Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Drei einfache tägliche Gewohnheiten zur Verbesserung des GedächtnissesDas Gedächtnis ist ein wichtiger Bestandteil unserer kognitiven Funktionen. Trzy proste codzienne nawyki poprawiające pamięćPamięć jest ważnym elementem naszego funkcjonowania poznawczego. Три прості щоденні звички для покращення пам'ятіПам'ять – це важлива складова нашого кoгнiтивного функціонування. Migdały: odkrycie w świecie medycyny naturalnejMigdał znany jest ze swoich dobroczynnych właściwości, jednak ostatnie badania potwierdziły jego skuteczność w walce z różnymi dolegliwościami. Mandeln: eine Entdeckung in der Welt der NaturheilkundeMandel ist für ihre wohltuenden Eigenschaften bekannt, doch neuere Studien haben ihre Wirksamkeit im Kampf gegen verschiedene Krankheiten bestätigt. |
|||||||||
|