15.05 - 15:10

Названо п’ять звичок, від яких варто відмовитися заради довголіття


 

Названо п’ять звичок, від яких варто відмовитися заради довголіття

Прожити якомога довше при здоровому глузді і світлій пам’яті хочуть всі, але мало хто знає, що добитися цього не так вже й складно. На ризик хронічних і смертельних захворювань сильно впливає спосіб життя. Вчені настійно рекомендують позбутися п’яти чинників, які здатні значно скоротити тривалість життя

Зневоднення

Численні дослідження підтвердили, що існує кореляція між оптимальним рівнем гідратації і збільшенням тривалості життя. Це означає, що щоденне вживання оптимальної кількості води, відповідного масі тіла, є одним із способів збільшення тривалості життя, а також поліпшення загального стану здоров’я.

Рідина допомагає вивести з організму шкідливі токсини і продукти життєдіяльності, які в іншому випадку зберігаються. Як наслідок, високий рівень гідратації означає більшу детоксикацію.

Оброблене м’ясо

Існує багато досліджень, які доводять шкоду червоного м’яса. За словами вчених, воно збільшує ризик серцево-судинних захворювань, раку та загальної смертності. Фахівці пов’язують червоне і оброблене м’ясо з рядом захворювань.

Зокрема, дослідження, опубліковане в British Medical Journal (BMJ), виявило зв’язок між споживанням бекону і шинки і підвищеним ризиком передчасної смерті. Вчені виявили, що скоротивши споживання червоного і переробленого м’яса і вживаючи більше риби, курки, овочів і горіхів, людина може збільшити тривалість життя.

Сидячий спосіб життя

«Люди повинні перестати думати про фізичні вправи тільки як про засіб схуднення і замість цього розглядати їх як один з найбільш ефективних інструментів здоров’я, доступних для щасливого і довгого життя. Сидячий спосіб життя може призвести до серйозних ризиків для здоров’я, в тому числі сповільненого метаболізму, м’язової слабкості, ожиріння і підвищенню рівня холестерину.

Він пояснив, що підтримка активності м’язів дозволяє організму перекачувати більше крові. це означає, що органи отримають більше кисню і поживних речовин.

Стрес

Вплив стресу на загальний стан здоров’я колосальний, тому зниження його рівня — це один із способів звести до мінімуму ризик багатьох смертельних захворювань. Дослідження Каліфорнійського університету показало, що у жінок з хронічним стресом рівень білка клото, що регулює процес старіння, значно нижче. Інше дослідження довело, що стрес збільшує ризик серцевого нападу та інсульту.

Куріння

Ця шкідлива звичка викликає передчасну смерть і прискорює процес старіння. Фактично, Центри з контролю і профілактики захворювань виявили, що тривалість життя курців як мінімум на 10 років менше, ніж у некурящих. За словами лікарів, відмова від куріння у віці до 40 років може знизити ризик смерті від хвороб, пов’язаних з ним, приблизно на 90%.

https://newsyou.info/

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua