|
|||||||||
|
|
||||||||
17.05 - 17:52
Онколог розповіла, які овочі та фрукти корисно їсти зі шкіркою| Здоровье
Онколог розповіла, які овочі та фрукти корисно їсти зі шкіркоюЛимони, апельсини, яблука, картопля входять до числа овочів і фруктів, які корисно їсти разом зі шкіркою, – про це розповіла лікар-проктолог, онколог Лікар пояснила, що деякі овочі і фрукти корисні, коли з’їдаються з шкіркою, оскільки вона містить більше клітковини і вітамінів, ніж м’якоть. До таких дарів природи, за словами лікаря, відносяться баклажани і кабачки. Шкірка перших насичена антоціанами – потужними антиоксидантами, що перешкоджають руйнуванню клітин, запалень і навіть роблять молодше зовні. Кабачкова шкірка багата хлорофілом, теж володіє антиоксидантним ефектом, вітаміном С. Також, зауважила онколог, корисно вживати в їжу шкірку цитрусових, що містить величезну кількість вітаміну C, клітковини, антиоксидантів. Медик порадила подрібнювати її і додавати в йогурти, сир, напої. Яблука не варто очищати від шкірки, так як вона насичена вітамінами, мінералами: а, C, кальцієм, фосфором, залізом. Переважно є разом з шкіркою огірки – очищені вони набагато менш корисні. Їх шкірка забезпечує організм калієм, вітамінами групи B, попередником вітаміну А бета-каротином. Інший овоч, який лікар радить вживати з шкіркою, – картопля: так ми отримуємо більше вітаміну C, клітковини. Але слід знати, що позеленілу картопляну шкірку їсти не можна, вона містить токсичну сполуку соланін. Лікар поділилася головним правилом: щоб не помилитися і не нашкодити організму, вживати неочищеними слід сезонні овочі і фрукти. “Якщо овочі і фрукти несезонні, вирощені за допомогою добрив, шкірка накопичує нітрати”, – попередила лікар. https://newsyou.info/ Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Trzy proste codzienne nawyki poprawiające pamięćPamięć jest ważnym elementem naszego funkcjonowania poznawczego. Три прості щоденні звички для покращення пам'ятіПам'ять – це важлива складова нашого кoгнiтивного функціонування. Migdały: odkrycie w świecie medycyny naturalnejMigdał znany jest ze swoich dobroczynnych właściwości, jednak ostatnie badania potwierdziły jego skuteczność w walce z różnymi dolegliwościami. Mandeln: eine Entdeckung in der Welt der NaturheilkundeMandel ist für ihre wohltuenden Eigenschaften bekannt, doch neuere Studien haben ihre Wirksamkeit im Kampf gegen verschiedene Krankheiten bestätigt. Almonds: a discovery in the world of natural medicineAlmond is known for its beneficial properties, but recent studies have confirmed its effectiveness in the fight against various ailments. |
|||||||||
|