29.05 - 12:30

Психолог спростувала вплив кросвордів на здоров’я мозку


 

Психолог спростувала вплив кросвордів на здоров’я мозку

За словами експерта, медична спільнота десятиліттями шукає методи профілактики та потенційного звернення до вікових зниження когнітивних функцій. З цією метою в різні часи було проведено безліч досліджень, в яких вчені намагалися знайти зв’язок між розгадуванням кросвордів і запобігання або відстрочення розвитку хвороби Альцгеймера і деменції.

«Дослідження старіння в Бронксі показало, що у людей, які активно розгадують кросворди, захворювання затримувалося в середньому на 2,54 роки. Однак пізніші дослідження не показали суттєвого впливу на відстрочений початок або лікування когнітивних порушень. Одне конкретне дослідження, майже ідентичне Дослідженню старіння в Бронксі, показало, що виконання таких головоломок як кросворди чи судоку не впливало ні на зниження когнітивних здібностей, ні на когнітивні функції взагалі», – розповіла психолог.

Експерт зазначає, незважаючи на те, що розгадування кросвордів навряд чи вилікує хвороби мозку, це зовсім не означає, що в них немає користі. І розгадування інтелектуальних головоломок все-таки має плюси.

«У людини, яка систематично розгадує кросворди та сканворди, розвиваються пізнавальні здібності, збільшується словниковий запас та покращується правопис. Також головоломки сприяють зняттю стресу та розслабленню, створюють відчуття досягнення мети, покращують концентрацію уваги та мотивують до виконання завдань», – підсумувала лікар .

https://newsyou.info/

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua