25.07 - 19:10

Що лікує онкогінеколог


 

Багато жінок не знають, хто такий онкогінеколог. Отже варто розібратися в тому, що лікує цей фахівець та коли до нього слід звертатися. Жінкам необхідно пам’ятати, що своєчасна консультація у онкогінеколога може зберегти не лише дітородну функцію, а й життя. 

 

Хто такий онкогінеколог?

Онкогінеколог − це медичний фахівець, який спеціалізується на діагностиці, лікуванні та профілактиці злоякісних і доброякісних пухлин жіночих органів репродуктивної системи. Він проводить обстеження пацієнток, оцінює їх медичну історію та симптоми, виконує розширені дослідження для виявлення раку або передракових станів статевої системи.

Онкогінеколог також займається попередженням раку шляхом проведення скринінгових тестів, раннього виявлення патологій та консультує жінок з питань збереження здоров'я репродуктивної системи та профілактики злоякісних пухлин. 

 

Які захворювання лікує онкогінеколог?

Медичний фахівець спеціалізується на лікуванні доброякісних та злоякісних новоутворень жіночої статевої системи:

• рак ендометрію;

• поліпи статевих органів;

• кісти;

• рак шийки матки;

• фіброміома матки;

• злоякісні пухлини яєчників;

• ендометріоз;

• дисплазія, гіперплазія шийки матки та ін.

 

Коли потрібно йти на консультацію до онкогінеколога?

Особливість новоутворень органів жіночої репродуктивної системи полягає в тому, що їх симптоми часто схожі з ознаками інших патологій. До того ж на ранніх етапах рак зазвичай протікає безсимптомно. Саме тому не слід нехтувати профілактичними оглядами у гінеколога й тим більше відкладати візит до лікаря, якщо помітили певні зміни в організмі.

Консультація онкогінеколога потрібна при появі таких симптомів: 

• зміна менструального циклу (тривалість чи кількість виділень, інтервали між менструаціями та ін.);

• болі внизу живота чи попереку;

• кров’янисті виділення між менструаціями;

• дискомфорт чи больові відчуття під час статевого контакту;

• гнійні виділення з піхви;

• відсутність менструації, якщо немає вагітності.

Головна небезпека злоякісних пухлин полягає в тому, що на ранніх стадіях вони розвиваються без симптомів. Саме тому важливо звертатися до онкогінекола для проходження регулярних скринінгових тестів. Особливо, якщо є певні ризикові фактори, такі як сімейна історія раку репродуктивної системи, особливі генетичні синдроми, тривале вживання гормональних препаратів та ін.

Більше про те, коли слід відвідувати онкогінеколога з профілактичною метою, можна дізнатися за посиланням https://lyna.com.ua/konsultacziya-onkoginekologa/.

 

Як проходить консультація у онкогінеколога?

Прийом у лікаря починається зі збору анамнезу. Пацієнтці слід розповісти про наявні симптоми, їх тривалість, характер та інтенсивність. Для уточнення потрібної інформації лікар ставить питання про прийом лікарських засобів, захворювання, які діагностувались раніше, проведенні хірургічні втручання.

Після цього онкогінеколог проводить гінекологічний огляд, бере мазки для лабораторних досліджень. На наступному етапі підбирає розширену програму діагностики, яка може включати лабораторні аналізи, УЗД органів малого тазу, гістероскопію, МРТ та інші дослідження. Методи обстеження обираються персонально в залежності від наявних симптомів та попереднього діагнозу.

Програма терапії складається лише після встановлення точного діагнозу на основі результатів досліджень. Під час консультації можна задавати будь-які питання щодо стану, лікування, очікуваних результатів, побоювань та будь-яких інших аспектів. Лікар надасть всю необхідну інформацію та поради, щоб ви могли прийняти інформоване рішення про лікування.

Якщо вам потрібна консультація онкогінеколога, зверніться в медичний центр LyNa https://lyna.com.ua/. В клініці також можна пройти необхідні обстеження та ефективне лікування з використанням сучасних методів. Прийом ведуть кваліфіковані та досвідчені лікарі, які чуйно відносяться до кожної пацієнтки.


 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua