25.09 - 12:27

Спільний сон з кішкою: небезпека, яку розкрив лікар


 

Ваша пухнаста кішка, безсумнівно, є частиною вашого життя та сім'ї. Проте, відомий лікар Сергій Агапкін недавно розповів про потенційну небезпеку спільного сну з кішкою та чому це може бути ризиковано для вашого здоров'я.

За словами лікаря, ваш улюблений пушистик може приховувати певні небезпечні загрози для вашого організму. Кішки можуть бути переносниками різних захворювань, і важливо знати про це. Серед цих потенційно небезпечних захворювань є глисти, стригучий лишай, хламідіоз, сальмонельоз, туберкульоз та туляремія.

Однак особливу загрозу для здоров'я представляє токсоплазма - внутрішньоклітинний паразит, який може мати серйозні наслідки. Наукові дослідження з Копенгагена виявили, що інфекція токсоплазмою може збільшити ризик розвитку шизофренії на 50%. Крім того, цей паразит може призвести до сліпоти.

Лікар Агапкін також зазначив, що існує захворювання, яке можна заразитися від кішок, відоме як феліноз. Ця інфекція потрапляє в рани, які може залишити кішка своїми кігтями.

Внаслідок цього може розвиватися лімфаденопатія (збільшення лімфовузлів), нагноєння поранених місць та утворення виразок. Це особливо небезпечно для людей з ослабленим імунітетом, інфекція може викликати підвищення температури тіла, слабкість та головний біль.

Звісно, ваша кішка - частина вашої родини та вашого життя, і багато людей ніколи не захотіли б відмовлятися від їхньої компанії. Проте важливо розуміти потенційні небезпеки та вживати заходів обережності.

Якщо у вас є кішка, дотримуйтесь правил гігієни та регулярно відвідуйте ветеринарного лікаря для профілактичних оглядів та консультацій. Найважливіше - дбайте про своє та здоров'я вашої кішки, та ви зможете насолоджуватися її товариством без обтяжливих наслідків.

http://neboley.com.ua/

 

Ключевые слова:
Читайте также:

Gesunde Ernährung für schöne Haut: kompetente Beratung

Für viele Menschen ist Hautpflege ein wichtiger Aspekt eines gesunden Lebensstils.
Подробнее »»

Здоров'я та пестициди: поширення й можливі наслідки

Пестициди, хімічні речовини, які використовуються для захисту рослин від шкідників та хвороб, нещадно застосовуються у сільському господарстві по всьому світу
Подробнее »»

Health and pesticides: prevalence and possible consequences

Pesticides, chemicals used to protect plants from pests and diseases, are used mercilessly in agriculture around the world.
Подробнее »»

Здоровье и пестициды: распространение и возможные последствия

Пестициды, химические вещества, которые используются для защиты растений от вредителей и болезней, беспощадно используются в сельском хозяйстве по всему миру.
Подробнее »»

The effectiveness of the use of essential oils in the fight against acne on the face

A large part of the population faces the problem of acne on the face, which can significantly spoil the mood and affect self-esteem
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua