06.11 - 15:24

Виникнення епідемії захворювання гепатиту А в Україні: Закарпаття та Дніпропетровська область серед постраждалих


 

Виникнення епідемії захворювання гепатиту А в Україні: Закарпаття та Дніпропетровська область серед постраждалих

В Україні поширення захворювання росте, і нові випадки інфікування були виявлені в Закарпатті та Дніпропетровську. Таким чином, кількість областей, де вже зафіксовано це захворювання, збільшилося до п'яти.

За інформацією директора департаменту охорони здоров'я Закарпатської обласної державної адміністрації, Анатолія Пшеничного, на даний момент у лікарнях Закарпаття перебуває 11 осіб із діагнозом цього небезпечного захворювання. З початку 2023 року на Закарпатті вже було виявлено 125 випадків цього захворювання. Серед них важливо відзначити, що п'ятеро - це діти.

У Дніпропетровській області зафіксовано збільшення кількості випадків інфікування, яке постає високими показниками циклічності. Вже 32 випадки цієї хвороби були підтверджені, і медичні фахівці стурбовані цими тривожними тенденціями. Деніс Кисельов, представник Дніпропетровського обласного лабораторного центру МОЗ України, розповів, що джерелом інфікування є хвора людина. Клінічні прояви цієї хвороби включають слабкість, біль у животі та жовтуху. Інфікування може відбуватися через різні шляхи, такі як забруднені харчові продукти, вода, побутовий шлях через забруднені руки та предмети.

Зростання кількості випадків цього захворювання в Україні вимагає негайних заходів для його контролю та запобігання подальшому поширенню. Зокрема, уряд та місцеві органи влади повинні підсилити просвітницьку роботу серед населення та посилити заходи щодо особистої гігієни та безпеки.

Однією зі стратегій боротьби з епідемією є масове вакцинування. Вакцинація може допомогти знизити ризик інфікування та захистити населення від цього захворювання. Уряд повинен забезпечити належні умови для проведення вакцинаційної кампанії та зробити її доступною для всіх громадян.

Спільними зусиллями медичних працівників, влади та громадян України ми можемо подолати цю епідемію та зберегти здоров'я нації. Важливо не панікувати. Медичні фахівці закликають громадськість бути уважними та дбайливими, дотримуватися гігієнічних норм та важливості вживання безпечних продуктів, води та забезпечення засобами захисту для зменшення ризику інфікування.

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua