13.12 - 08:27

Що робить православні ікони найдорожчим мистецтвом


 

Що робить православні ікони найдорожчим мистецтвом

Старовинні релігійні ікони стають все більш популярними та важливими предметами колекціонування. Регулярні аукціони цих унікальних та особливих предметів залучають як новачків, так і досвідчених колекціонерів. Якщо ви подивитесь на продаж православних ікон за останні п'ять-десять років, то здивуєтесь, наскільки високою є їх ціна. Не секрет, що релігійні ікони вважаються витворами мистецтва високої цінності. Так, наприклад Почаївська ікона Божої Матері вважається найціннішою і найшанованішою іконою православної церкви. Цей шедевр релігійного іконописного мистецтва – справжній скарб, що пережив віки, і тепер його можуть побачити та помилуватися як православні віруючі, так і поціновувачі образотворчого мистецтва. Однак багато хто заперечить, що вартість ікон виправдана, оскільки ціна може варіюватися від сотень до десятків тисяч доларів. Отже, спробуємо розібратися в суті справи і з'ясувати, що робить православні ікони такими привабливими інвестиціями.

Техніка

Справжні ікони розписуються вручну, що має на увазі скрупульозний і копіткий процес, який може зайняти дні, тижні й навіть місяці. З цією технікою зазвичай важко впоратися, тому ви не знайдете багато людей, які її освоїли.

Навичка

Ще одним фактором є рідкість іконопису як ремесла. Звичайно, вона не на межі зникнення, та все ж лише небагато художників вступають до спеціалізованих шкіл або працюють під патронатом справжніх майстрів.

Матеріали

Ви не можете намалювати ікону на випадковому шматку дерева випадковою фарбою. При виборі матеріалів діють суворі правила, через що ціна на ікони ще більше зростає.

Вік

Чим старші ікони, тим вони дорожчі. Не забувайте, що вони належать до категорії релігійних артефактів. Це, безумовно, найпопулярніша причина, через яку так багато колекціонерів полюють за кожним антикварним предметом.

Престиж

Зрештою, бути власником деяких рідкісних ікон це величезний престиж. Всі перелічені особливості дійсно роблять православні ікони дуже цінною атрибуцією.

Для початківця колекціонера розуміння цінності ікони може спантеличити. Краще почати з малого. Краще зробити помилку на 300 доларів, ніж на 30 000 доларів. Дайте собі час, щоб знайти свій власний смак, досліджувати світ ікон, вивчити історію і зрозуміти цінність ікони за допомогою перерахованих критеріїв.

Ключевые слова:
Читайте также:

Gesundheit und Pestizide: Verbreitung und mögliche Folgen

Pestizide, Chemikalien, die Pflanzen vor Schädlingen und Krankheiten schützen, werden in der Landwirtschaft auf der ganzen Welt gnadenlos eingesetzt.
Подробнее »»

Gesunde Ernährung für schöne Haut: kompetente Beratung

Für viele Menschen ist Hautpflege ein wichtiger Aspekt eines gesunden Lebensstils.
Подробнее »»

Здоров'я та пестициди: поширення й можливі наслідки

Пестициди, хімічні речовини, які використовуються для захисту рослин від шкідників та хвороб, нещадно застосовуються у сільському господарстві по всьому світу
Подробнее »»

Health and pesticides: prevalence and possible consequences

Pesticides, chemicals used to protect plants from pests and diseases, are used mercilessly in agriculture around the world.
Подробнее »»

Здоровье и пестициды: распространение и возможные последствия

Пестициды, химические вещества, которые используются для защиты растений от вредителей и болезней, беспощадно используются в сельском хозяйстве по всему миру.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua